Tipos má nové vedenie, riaditeľom sa stal Marek Kaňka

Vedenie národnej lotériovej spoločnosti Tipos sa mení. Môžu za to medializované, ale aj nemedializované prípady, ktoré podľa ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO) neboli dôkazom toho, že by táto štátna firma plnila verejný záujem.

23.04.2020 15:26
debata (8)

Novým predsedom predstavenstva, ktorý zároveň vykonáva funkciu generálneho riaditeľa spoločnosti, je tak od štvrtka Marek Kaňka. Ministerstvo odvolalo aj Tomáša Szaba z funkcie predsedu dozornej rady. Nahradí ho Miroslav Bartoš. Po skončení koronakrízy bude vyhlásené riadne výberové konanie.

„Máme eminentný záujem, aby sa verejná správa vrátane štátnych firiem a agentúr správala v súlade s verejným záujmom a slúžila ľuďom. S nulovou toleranciou voči podvodom, korupcii, nepoctivosti a plytvaniu to myslíme smrteľne vážne,“ uviedol Heger.

V predstavenstve spoločnosti skončil aj Martin Bohoš, Peter Remiáš, Štefan Jaška, Radoslav Oliver Košík, Rastislav Sedmák a Róbert Bátovský. Nahradili ich Marek Kaňka, Ladislav Tručka, Oliver Felszeghy a Stanislav Molnár.

V dozornej rade skončili okrem spomenutého Tomáša Szaba aj Albín Kotian, Vladimír Štric, Peter Matta, Pavol Kolenčík a Peter Kováčik. Naopak, novými členmi sa stali Miroslav Bartoš, Ján Marosz, Ján Kovalčík, Viktor Takács, Michal Gubric a Ľuboš Jančík.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Tipos