Sulík: Sme pripravení poskytnúť finančnú pomoc, potrebujeme však súčinnosť daných firiem

Štát poskytne podporu firmám, ktoré vytvárajú sofistikované pracovné miesta s pridanou hodnotou. Podpora by sa mala vo väčšine prípadov týkať firiem v najmenej rozvinutých okresoch a mala by mať formu daňovej úľavy. Oznámil to minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

16.04.2020 14:05
richard sulík, investície Foto: ,
Na snímke podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS).
debata (17)

„Investičné stimuly krivia trh, preto sme proti nim. Zároveň však existujú výnimky, napríklad pri vyrovnávaní regionálnych rozdielov,“ dodal na margo pomoci Sulík. Celkový počet žiadostí, ktorými sa ministerstvo zaoberalo je niečo vyše dvadsať. „Pri konkrétne dvanástich viem povedať, ako sa k nim postavíme a od čoho závisí, ako budú dotiahnuté do konca,“ dodal šéf rezortu hospodárstva.

Pomoc by sa mala týkať hlavne firiem, ktoré plánujú vytvoriť sofistikovanejšie pracovné miesta s pridanou hodnotou, a to formou daňovej úľavy. Podľa Sulíka totiž na Slovensko prichádzajú montážnici a odchádzajú lekári.

Vybavovanie daných žiadosti by malo byť flexibilné. Rezort však očakáva aj súčinnosť zo strany konkrétnych subjektov. „Počet pracovných miest ktoré plánujú vytvoriť je štyristodvadsať, poteší. Lepšie ako hrdzavým klincom do oka v tejto dobe,“ dodal Sulík, ktorý sa jednotlivé prevádzky chystá navštíviť aj osobne.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #regióny #finančné stimuly