Penta Real Estate predala kancelársku budovu Rosum za 60 mil. eur

Developer Penta Real Estate predal kancelársku budovu Rosum na rohu bratislavských ulíc Ružinovská a Bajkalská za 60 miliónov eur. Novým majiteľom je od minulého týždňa rakúska spoločnosť European City Estates. Médiá o tom informoval developer v pondelok.

02.03.2020 11:38
debata (1)

Kancelársky projekt Rosum má vyše 22.000 štvorcových metrov (m2) prenajímateľných kancelárskych priestorov, obsahuje aj retailovú časť pre obchody a služby. Priestory sa nachádzajú v dvoch vežiach – severnej a južnej, ktoré konštrukčne spája parkovací dom na nižších podlažiach so 470 parkovacími miestami. Medzi jej nájomcov patria napríklad spoločnosti News and Media Holding, Covestro, Teva Pharmaceuticals a Nestle.

Penta Real Estate je jednou z platforiem stredoeurópskej investičnej skupiny Penta, ktorú založili v roku 1994. Realitná divízia Penty má aktuálne 26 projektov na Slovensku, v Českej republike a Poľsku. Zameriava sa na segment kancelárií, bytov a retailu. V roku 2018 bola hodnota aktív Penta Real Estate takmer 1,3 miliardy eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #kancelárie #Penta Real Estate #Rosum