Ministerka Saková „upratuje“ najväčší plynárenský podnik. Vymenila celé vedenie SPP

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR ako jediný akcionár spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel (SPP) vymenovalo s účinnosťou od 23. novembra nových členov predstavenstva.

23.11.2023 17:35
fico, saková, šimečka, pellegrini, NR SR Foto: ,
Počas rozpravy vystúpil s príhovorom premiér Fico (Smer), predseda parlamentu Pellegrini (Hlas) aj podpredseda NR SR Šimečka (PS).
debata (4)

Novým predsedom predstavenstva sa stal Vojtech Ferencz, ktorý v rokoch 2016 až 2020 pôsobil na rezorte hospodárstva ako štátny tajomník. Informovala o tom Mária Pavlusík, riaditeľka tlačového odboru MH SR.

Martin Hollý Čítajte viac Zákaz plynových kotlov? Kontroverzný nápad Nemecka. Slovensko si to dovoliť nemôže, tvrdí šéf SPP - distribúcia

Podpredsedom predstavenstva sa podľa nej zároveň stáva Martin Rybár. Ďalšími členmi predstavenstva sa stali Juraj Ondris, Boris Machút a Pavel Jurek.

„V čase, keď riešime ceny energií, zohráva SPP ako štátny strategický podnik dôležitú úlohu. Preto je pre mňa nevyhnutné mať vo vedení tím, na ktorý sa viem spoľahnúť a ktorému môžem dôverovať,“ uviedla podpredsedníčka vlády SR a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD).

4 debata chyba
Viac na túto tému: #SPP #energetika