600 eur za nový kotol. Pološtátny podnik rozdáva peniaze

Pološtátny prevádzkovateľ distribučnej siete zemného plynu na Slovensku, SPP-distribúcia, sa spolu s partnerskými výrobcami vykurovacej techniky rozhodol podporiť odberateľov plynu, ktorí majú doma starší plynový kotol.

17.10.2023 13:23
kotol Foto:
debata

Nákup nového nízkoemisného plynového kondenzačného kotla podporia poukazom na zľavu do 600 eur, informovala spoločnosť.

„V súvislosti s aktuálnou energetickou krízou by sme radi pomohli odberateľom zemného plynu pri výmene ich starého plynového kotla za moderný kondenzačný. Odberateľ kúpou zľavneného nového kondenzačného kotla ušetrí dvakrát, nielen na jeho nákupnej cene, ale okamžite aj na nákladoch na vykurovanie a teplú vodu, keďže plynová kondenzačná vykurovacia technológia oproti starším kotlom dokáže zákazníkovi ušetriť až 23 % nákladov na plyn,“ uviedol generálny riaditeľ distribučnej spoločnosti Martin Hollý.

Vaillant, PR článok, reklama, nepoužívať Čítajte viac Ďalšia veľká investícia mieri na východ Slovenska. Prinesie 750 pracovných miest, nové odvetvie sa rapídne rozrastá

Záujemcovia o zľavu na nákup nového plynového kondenzačného kotla majú možnosť vybrať si z ponuky piatich výrobcov a dodávateľov vykurovacej techniky na webovej stránke mojnovykotol.sk. Po zaregistrovaní a výbere požadovaných parametrov kotla im systém vygeneruje poukaz, ktorý si môžu uplatniť v rámci predajnej siete príslušného výrobcu vykurovacej techniky.

Výmena staršieho plynového kotla za moderný kondenzačný si podľa Hollého vyžaduje len minimálne technické úpravy. Moderné plynové kondenzačné kotly podľa neho umožňujú aj spoluspaľovanie vodíka. „Prechod na vykurovanie kondenzačným plynovým kotlom znamená okrem nižších nákladov na plyn zároveň aj nižšie emisie skleníkových plynov, čo vnímame ako náš ďalší príspevok k riešeniu klimatickej zmeny,“ spresnil Hollý.

Stopercentným majiteľom SPP-distribúcia je spoločnosť SPP Infrastructure, v ktorej má štát prostredníctvom Slovenského plynárenského priemyslu 51 % akcií.

debata chyba
Viac na túto tému: #kotol