Sulíkov nástupca Hirman o energiách: Toto tu ešte nebolo, každú chvíľu môže vybuchnúť plynovod či ropovod

Nové zákony potrebné v boji proti drahým energiám by mali byť známe budúci týždeň.

14.09.2022 14:00
VLÁDA: Rokovanie 102. schôdze Foto: ,
Minister hospodárstva SR Karel Hirman počas rokovania 102. schôdze vlády SR. Bratislava, 14. september 2022.
debata (7)

Hirman povedal, že žijeme časy, aké tu od druhej svetovej vojny neboli. „Za našimi humnami je vojna, každú chvíľu môže vybuchnúť ropovod, plynovod,“ vyhlásil Sulíkov nástupca.

Pozrite si prejav Hirmana na videu:

„Procesy, ktoré už boli naštartované urýchlime a finalizujeme tak, aby sme budúci týždeň mohli predstúpiť pred Národnú radu SR a pred občanov a predložili im prvé zásadné riešenia, ktoré nám umožnia zabezpečiť to, aby sme v tejto republike mohli bezproblémovo svietiť a kúriť, aby každá domácnosť a firma mali zabezpečené energie,“ povedal po stredajšom rokovaní vlády nový minister hospodárstva Karel Hirman. Minister poprosil nielen novinárov, ale najmä Národnú radu SR o spoluprácu.

Nový minister hospodárstva Karel Hirman nechystá v rezorte, ako aj v podnikoch či úradoch, ktoré pod neho spadajú, personálne „čistky". „Plošné čistky ja robiť nebudem, ale samozrejme v kľúčových podnikoch, si povedzme na rovinu, tá zodpovednosť ministra a vlády je priama a zvlášť v tejto situácii," uviedol minister po svojom prvom zasadnutí vlády.

Zároveň potvrdil, že registruje informácie o tom, že niektorí nominanti predchádzajúceho vedenia už ohlásili svoj odchod. Podľa Hirmana sa tejto téme bude venovať, aktuálne je však pre neho prioritou fakt, aby mali domácnosti a firmy zabezpečené energie za prijateľné ceny. Nových štátnych tajomníkov plánuje predstaviť do konca mesiaca. Tých si vyberá sám, išlo pritom o jeho podmienku pri preberaní funkcie ministra.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #elektrina #Karel Hirman