Výzva na podporu vodíkových technológií sa predlžuje: Firmy majú čas do 21. januára

Viac času pre inovátorov. Slovenská inovačná a energetická agentúra posúva uzávierku výzvy pre projekty IPCEI v oblasti vodíkových technológií až na 21. január 2021. Projekty, ktoré majú zásadný dopad na ekonomický rast, udržateľný rozvoj a prispejú k plneniu cieľov Európskej únie, tak dostanú takmer mesiac navyše. Dôvod? Znížená mobilita kvôli koronavírusu.

21.12.2020 12:53
debata

„Na základe posúdenia celospoločenskej situácie s výrazne obmedzenou mobilitou a po preskúmaní všetkých potrebných procesných úkonov s cieľom ich zefektívnenia sa SIEA rozhodla poskytnúť dodatočných 21 dní na prípravu projektových zámerov. Projekty tak možno prihlasovať do výzvy IPCEI až do 21. januára 2021 do 15. hodiny,“ povedal Peter Blaškovitš, generálny riaditeľ Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA), ktorá je spolu s ministerstvom hospodárstva zodpovedná za výberový proces. Tie vybrané bude následne posudzovať Európska komisia a vyberie tie, ktoré podporí.

„Verím, že v Slovenskej republike máme dostatok spoločností, ktoré chcú byť súčasťou ambicióznych inovácií, a že tieto firmy využijú možnosť zúčastniť sa strategických projektov, ktoré súvisia s implementáciou vodíkových technológií v rozličných oblastiach. “ dodal Blaškovitš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vodík #vodíkové technológie