Kto bude nový šéf regulačného úradu? Kandidátov je 14

Do výberového konania na post predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) prišlo 14 prihlášok. Záujemcovia o tento post doručili prihlášku s požadovanými dokladmi na ministerstvo hospodárstva v zatvorenej obálke, úplnosť dokladov a splnenie požadovaných kritérií posúdi výberová komisia. Tá po odbornom pohovore s kandidátmi, ktorý bude v utorok, zostaví ich poradie. Následne sa 24. júna uskutoční nad rámec zákona verejná diskusia s týmito kandidátmi.

22.06.2020 17:59
Jahnátek Foto: , ,
Bývalý šéf regulačného úradu Ľubomír Jahnátek.
debata (3)

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík po predložení výsledkov výberového konania a na základe verejnej diskusie s kandidátmi predloží na rokovanie vlády návrh na menovanie nového predsedu ÚRSO. Rezort zvolil takýto postup, pretože má záujem, aby bol celý proces výberu nového šéfa ÚRSO maximálne transparentný a objektívny. Šéf rezortu hospodárstva je presvedčený, že na základe takéhoto postupu sa podarí vybrať šéfa ÚRSO, ktorý bude robiť skutočné nezávislú cenovú reguláciu v prospech občanov.

Výberová komisia, ktorá bude posudzovať kandidátov na šéfa ÚRSO, je šesťčlenná. Budú v nej traja zástupcovia MH SR, jedného člena nominoval parlamentný hospodársky výbor a po jednom zástupcovi majú zamestnávatelia a zamestnanci. Verejná diskusia s kandidátmi sa uskutoční na pôde parlamentu a zastreší ju Komisia pre energetiku pri Výbore NR SR pre hospodárske záležitosti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Jahnátek #regulačný úrad