Tašky na prázdne fľašky

Ekologické spracovanie plastových obalov spojilo producenta minerálnych a pramenitých vôd s prevádzkovateľom tuzemskej siete čerpacích staníc, spoločnosti Budiš a Slovnaft.

25.02.2022 00:00
recyklácia, taška, plast, PET fľaša Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na čerpacích staniciach Slovnaftu sa ročne predá viac ako deväť miliónov nealkoholických nápojov v PET fľašiach, čo je viac než dobrý dôvod, prečo sa zapojiť do zálohovania. "Asi nikto nemá rád, keď sa mu v aute povaľujú prázdne fľaše, preto sme sa rozhodli ponúknuť našim zákazníkom praktickú odkladaciu tašku. Prázdne PET fľaše môžu do nej bezpečne odložiť a pohodlne odniesť na vrátenie,“ hovorí Ján Predanocy, zodpovedný za maloobchodný predaj a prevádzku čerpacích staníc Slovnaft.

"Na ekologické riešenia pre našich zákazníkov sa zameriavame dlhodobo. Takmer v celej sieti našich čerpacích staníc môžu odovzdať použitý kuchynský olej, na vybraných čerpacích staniciach ponúkame priame tankovanie kvapaliny do ostrekovačov z Ekotanku, čím tiež znižujeme objem plastového odpadu, ktorý vytvárajú obaly,“ dodáva. Čierno-žlté tašky na PET fľaše budú od marca nachystané na všetkých 251 čerpacích staniciach Slovnaftu v počte 15-tisíc kusov. Každý, kto si kúpi dva produkty z portfólia spoločnosti Budiš, teda nápoje značky Budiš, Fatra alebo Gemerka, dostane tašku zadarmo.

"Ako najväčší výrobca pramenitých a minerálnych vôd zálohovanie PET fliaš a plechoviek podporujeme, považujeme ho za prínos k ochrane životného prostredia. Pre našich zákazníkov sme pripravili viac ako pol milióna praktických tašiek a prepraviek, v ktorých môžu prázdne fľaše pohodlne odniesť do predajne. Dostanú ich od marca vo vybraných sieťach potravín k nákupu vôd zadarmo,“ dopĺňa Juraj Slaninka, riaditeľ nealko segmentu Budiš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recyklácia #plastový odpad #PET flaše