Na Slovensku oficiálne skončila malá banka. Po novom ju nájdete už iba ako ČSOB

Pravda, Eko | 01.10.2021 10:30
ruky, peniaze, euro, bankovky, oblek, počítanie Foto:
Ilustračné foto.
V súvislosti s touto zmenou nie sú nutné zo strany klientov žiadne aktívne kroky.

Necelý rok po tom, ako sa belgická KBC Bank N.V, ktorá na Slovensku pôsobí aj prostredníctvom ČSOB Banky, stala majoritným a neskôr už 100-% akcionárom OTP Banky Slovensko, dochádza k právnemu zlúčeniu oboch entít do jednej banky.

Od 1. októbra 2021 tak budú spoločne pôsobiť pod jednou značkou ČSOB, ktorá tým posilní svoje postavenie trhovej štvorky. Všetci doterajší klienti a klientky OTP Banky Slovensko, ktorá tak ako samostatná právnická osoba zanikla, sa automaticky stávajú klientmi ČSOB Banky. V súvislosti s touto zmenou nie sú nutné z ich strany žiadne aktívne kroky. Zlúčením sa pre klientov tiež nijako nemení nastavenie produktov a služieb zriadených ešte v OTP Banke Slovensko, informuje banka v tlačovej správe.

Igor Matovič, lotéria Čítajte viac Pozor na číslo účtu, varuje rezort financií pri očkovacej lotérii. Chybu urobili stovky ľudí

V nasledujúcich mesiacoch dôjde k technickému spájaniu oboch bánk. Aj po právnom zlúčení bánk môžu klienti a klientky naďalej využívať produkty a služby bývalej OTP Banky Slovensko rovnako ako doteraz, vrátane vydanej platobnej karty a čísla účtu. Nemení sa ani elektronické bankovníctvo a prihlasovacie údaje. V platnosti a nezmenené zostávajú všetky ich zmluvné vzťahy uzatvorené s OTP Bankou Slovensko.

Ako ďalej informuje banka, tak prechod na produkty ČSOB bude postupný a o jednotlivých krokoch súvisiacich s aktiváciou produktov ČSOB budem klientov banka včas informovať. Zároveň ich ubezpečuje, že v súvislosti so zlúčením obidvoch bánk nie je potrebné robiť z ich strany žiadne aktívne kroky ani navštíviť pobočku. Tie sú všetky už rovnako ako aj bankomaty označené logom ČSOB, nie označením OTP Banky Slovensko.