Po Mičovskom končí i štátny tajomník agrorezortu Gajdoš

Pravda, eko | 09.06.2021 08:25, aktualizované: 
Andrej Gajdoš Foto:
Druhý štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva Andrej Gajdoš požiadal v utorok o uvoľnenie z funkcie.
Druhý štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva Andrej Gajdoš požiadal v utorok o uvoľnenie z funkcie. V agrorezorte pôsobil od 12. augusta minulého roka, kedy ho schválila vláda SR na návrh bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽaNO).

Vláda schválila návrh na odvolanie štátneho tajomníka na dnešnom rokovaní.

Andrej Gajdoš pôsobil vo funkcii štátneho tajomníka na ministerstve pôdohospodárstva takmer 10 mesiacov. Jeho meno sa spomínalo i v súvislosti s náhradou za Mičovského po jeho demisii. Ministerstvo reprezentoval na domácej úrovni, ako aj zahraničnej úrovni. S bývalým ministrom sa pravidelne zúčastňoval na rokovaniach Rady ministrov EÚ pre poľnohospodárstvo a rybolov (AGRIFISH), kde agrorezort zastupoval pri nastavovaní kľúčových riešení budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politiky. Gajdoš sa na rezorte venoval najmä pôdohospodárskym témam, Pôdohospodárskej platobnej agentúre, budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politike, oblastiam súvisiacim s podporou slovenského pôdohospodárstva a koordinoval prípravu Koncepcie pôdohospodárstva do roku 2035.

Návrh na odvolanie štátneho tajomníka Andreja Gajdoša predloží už nový minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. A to pravdepodobne už na dnešné rokovanie vlády.

Kto je Andrej Gajdoš?

Andrej Gajdoš vyštudoval Fakultu ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Na Ministerstve pôdohospodárstva v minulosti pracoval ako referent. Stál pri budovaní Pôdohospodárskej platobnej agentúry, kde neskôr viedol oddelenie autorizácie priamych platieb a následne šéfoval odboru priamych platieb a environmentálnych podpôr. Tieto skúsenosti zúročil v súkromnom sektore v spoločnosti zaoberajúcej sa implementáciou a koordináciou pri zavádzaní podporných schém a priamych platieb do praxe pre poľnohospodárske podniky, riešením legislatívnych otázok, poradenstvom a spoluprácou pri riadení fariem. Pôsobil aj ako poradca/konzultant Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ