Výnimka zo zákazu vychádzania pre poľovníkov neplatí pri každej poľovačke

Pravda, eko | 01.04.2021 16:17
poľovník, puška, poľovačka, príroda, zver Foto:
Výnimka zo zákazu vychádzania platí pre poľovníkov len pri opatreniach, súvisiacich s obmedzením šírenia afrického moru ošípaných.
Poľovníci môžu byť po ôsmej večer vonku, len ak plnia opatrenia proti šíreniu afrického moru ošípaných. Vykonávanie ostatných poľovníckych činností je naďalej obmedzené územím okresu a časovo do 20-tej hodiny.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zverejnilo usmernenie pre poľovníkov k uplatňovaniu výnimku zo zákazu vychádzania mimo okres a po 20-tej hodine.

Uznesením č. 176 bolo doplnené, že vyššie uvedené obmedzenie sa nevzťahuje „s účinnosťou od 1. apríla 2021 na cestu na účel pobytu v prírode držiteľa poľovného lístka za účelom plnenia opatrení proti šíreniu afrického moru ošípaných pri dodržaní protiepidemio­logických opatrení stanovených vo vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a cestu späť.“

To znamená, že držitelia poľovných lístkov môžu od 1. apríla 2021 vycestovať v rámci pobytu v prírode aj mimo okres, a môžu vychádzať aj po 20-tej hodine, ale len z dôvodu plnenia opatrení proti šíreniu afrického moru ošípaných.

Ministerstvo pôdohospodárstva dôrazne upozorňuje, že vykonávanie ostatných poľovníckych činností je naďalej obmedzené územím okresu a časovo do 20-tej hodiny. Oprávnenosť pohybu držiteľ poľovného lístka preukazuje platným poľovným lístkom a v prípade individuálnej poľovačky platným povolením na lov diviačej zveri, alebo v prípade spoločnej poľovačky pozvaním od užívateľa poľovného revíru, ktorý spoločnú poľovačku organizuje.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ