Zvolenská ŽOS vyhrala miliónový tender na opravu rušňov

Pravda, eko | 25.02.2021 09:25
Z  OS Zvolen uz   lokomoti  vy 181 182 opravoval Foto:
V ŽOS Zvolen budú opravovať rušne s modelovým označením 181 a 182.
V priebehu 24 mesiacov môže byť do ŽOS Zvolen doručených až päť strojov tejto série s tým, že minimálne sa tam budú opravovať tri stroje.

ŽOS Zvolen najväčšiemu českému vlakovému nákladnému prepravcovi opraví tri až päť strojov. Maximálna hodnota zákazky je 45,9 milióna českých korún (1,77 milióna eur).

Ide o zákazku na opravu lokomotív 181/182. Táto oprava v sebe zahŕňa demontáž podvozkov spolu s opravou trakčných motorov, opravu všetkých elektrických točivých strojov a príslušenstva, pneumatického okruhu. Okrem toho sa na všetkých predpísaných dieloch bude vykonávať defektoskopia s cieľom vylúčiť opotrebovaný alebo poškodený materiál.

V priebehu 24 mesiacov môže byť do ŽOS Zvolen doručených až päť strojov tejto série s tým, že minimálne sa tu budú opravovať tri stroje. Opravované lokomotívy sú vozidlami jednosmernej (elektrickej) trakcie, majú šesť náprav a začiatok ich výroby siaha do 60-tych rokov minulého storočia. Ich výrobcom bola česká Škoda Plzeň. Tieto lokomotívy sa v ŽOS Zvolen v minulosti opravovali hlavne pre poľských prepravcov.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ