Nitriansky Jaguar bude testovať zamestnancov. Vláda im sprísnila opatrenia

Pravda, eko | 06.01.2021 16:19
Nitriansky Jaguar Land Rover bude svojich zamestnancov testovať priamo v závode. Dôvodom je kritická pandemická situácia v okrese Nitra. Zamestnancov o postupe informovali aj Moderné odbory Jaguar Land Rover prostredníctvom sociálnej siete. Testovanie bude dobrovoľné.

Od 11. januára od 5.00 hod. v Nitre vláda sprísňuje podmienky zákazu vychádzania, ktorý už platí na celom Slovensku. Ľudia napríklad nebudú môcť chodiť do práce bez negatívneho antigénového alebo PCR testu na ochorenie COVID-19. Podľa odborárov bude testovanie prebiehať od siedmej ráno do siedmej večer. Závod je však rozdelený na odberové zóny, kde sa čas môže odlišovať.

Ahojte, vzhľadom k tomu, že ste sa nás mnohí dotazovali ako, kedy a kde bude prebiehať - D O B R O V O Ľ N É -...

Uverejnil používateľ Moderné Odbory Jaguar Land Rover Utorok 5. januára 2021

„Testov je dostatok, príde na každého, preto vás prosíme, snažte sa udržať plynulosť a bezpečnosť pri testovaní a prichádzajte už s vyplnenými dotazníkmi, ktoré si viete nájsť v e-maily, prípadne vám ho vytlačí váš GL, ktorý na toto testovanie bude postupne uvoľňovať podľa pokynov poverených koordinátorov,“ informujú odborári.

Prísnejšie opatrenia v okrese Nitra schválila vláda na stredajšom mimoriadnom rokovaní. V okrese Nitra zároveň odporučila celoplošné testovanie v troch fázach. Oznámil to minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO). Sprísnenie zákazu vychádzania bez testu sa okrem cesty do práce týka aj vychádzky do prírody či sprevádzania dieťaťa do školského zariadenia.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ