Slováci dokončujú svoj veľký londýnsky projekt. Ich budovu bude riadiť smart aplikácia

Pravda, eko | 22.12.2020 12:43
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije... Foto:
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije na riadenie budovy inteligentnú paltformu Office App.
Spoločnosť MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije na riadenie budovy inteligentnú paltformu Office App. Kancelárska budova sa nachádza v širšom londýnskom centre a je prvou londýnskou akvizíciou skupiny.

OfficeApp je jednou z najpokročilejších aplikácií pre administratívne budovy na svete. Navyše neslúži len jej správcom, ale predovšetkým užívateľom a nájomcom. Napríklad v projekte Southworks si budú môcť len pár dotykmi v mobilnej aplikácii rezervovať zasadačky, umožní im vstup do budovy, nahlasovanie problémov a ovládanie svetiel a teploty.

Zároveň im poskytne v reálnom čase informácie nielen o teplote, ale aj o kvalite vzduchu -a to nielen v interiéri, ale aj vonku. Zároveň aplikácia poskytuje aj informácie o svetelnosti a hluku v kanceláriách. Taktiež upozorní užívateľa zaslaním notifikáciu v prípade ak je znížená kvalita vzduchu a navrhne možnosť otvorenia okna.

Užívatelia budovy cez inteligentnú aplikáciu... Foto: MiddleCap
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije na riadenie budovy inteligentnú paltformu Office App. Užívatelia budovy cez inteligentnú aplikáciu získajú údaje nielen o teplote, ale aj kvalite vzduchu vnútri aj vonku a taktiež aj o úrovni hluku.

„Prepojenie senzorov, smart technológií a aplikácie, ktorá zabezpečí prístup užívateľov ku všetkým informáciám a ovládaniu pracovného prostredia na jednom mieste nás posúva o krok bližšie k budove, ktorá sa zaradí medzi top developerské projekty nielen v Londýne, ale v celej Európe,“ hovorí Tomáš Jurdák, Real Rstate Partner a Head of Real Estate zo spoločnosti MiddleCap.

Zaujímavým benefitom je integrácia OfficeApp s inými smart senzormi a systémami. V aktuálnej situácii napríklad k bezpečnému fungovaniu v budove prispieva aj pozvanie návštevy zaslaním zaslaním QR kódu. To umožní obmedziť priamy kontakt s recepciou. Navyše aktuálne online dáta o obsadenosti zasadačiek a množstve ľudí na poschodí zabránia nadmernej koncentrácii ľudí.

Budova takmer doslova „vníma“ pohyb a množstvo ľudí v nej a preto vie optimalizovať riadenie teploty a osvetlenia nielen na základe času, čo je bežný prístup, ale aj na základe koncentrácie ľudí v jej n jednotlivých častiach. Tým sa výrazne zvyšuje jej energetická efektívnosť.

MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije...
MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije...
+2MiddleCap vo svojom projekte Southworks využije...