Ivan Mikloš sa stal členom dozornej rady spoločnosti MOL

SITA | 14.04.2016 17:02
Valné zhromaždenie spoločnosti MOL vo štvrtok opätovne zvolilo Oszkára Világiho za člena predstavenstva. Zhromaždenie tiež zvolilo bývalého slovenského ministra financií Ivana Mikloša za člena dozornej rady a nestáleho člena Audítorskej komisie. Informovala o tom spoločnosť MOL.

Oszkár Világi je v súčasnosti predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu a v apríli tohto roka sa stal členom Výkonnej rady skupiny MOL. Ivan Mikloš bol do novej pozície zvolený na 5-ročné obdobie. Za člena dozornej rady spoločnosti MOL bol opätovne zvolený aj jej súčasný predseda György Mosonyi.

Valné zhromaždenie spoločnosti rozhodlo aj o výplate dividend v objeme 55 mld. forintov a schválilo konsolidovanú účtovnú závierku za minulý rok. Skupina MOL vlani vykázala zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi očistený o náklady súvisiace s precenením zásob (clean CCS EBITDA) vo výške 2,5 mld. dolárov oproti plánovaným 2,2 mld. dolárov.

Skupina MOL pôsobí vo viac ako 30 krajinách a zamestnáva 26 tisíc ľudí po celom svete. Skupina prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Vlastní sieť viac než 2 000 čerpacích staníc v 11 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. Členom MOL je aj slovenská rafinérsko-petrochemická skupina Slovnaft.