Amazon získal videohernú službu Twitch

mq, ČTK | 27.08.2014 09:00
Twitch Foto:
Služba Twitch umožňuje sledovať hráčov počas hry.
Internetový obchod Amazon úspešne dokončil najväčšiu akvizíciu vo svojej histórii. Za 1,1 miliardy dolárov získal spoločnosť Twitch, ktorá patrí medzi najmladšie hviezdy internetu.

Hráčom videohier umožňuje online vysielať zábery z hrania. Služba je populárna najmä medzi mladými ľuďmi, a preto sa špekulovalo, že videoportál získa YouTube, ktorý patrí internetovému gigantovi Google. Úspešný však bol nakoniec Amazon.

„Táto akvizícia je pre Amazon najväčšia v jeho dvadsaťročnej histórii a pomôže mu v konkurencii on–line hrania, ktorej čelí zo strany spoločností Apple a Google. Twitch posunie Amazon hlbšie do hráčskej komunity a pomôže mu aj v oblasti videa a reklamy,“ uviedol analytik Ben Schachter zo spoločnosti Macquarie Research.

„Prenos a sledovanie videohier je globálny fenomén a Twitch každý mesiac pritiahne desiatky miliónov ľudí sledujúcich miliardy minút hier,“ uviedol zakladateľ a generálny riaditeľ Amazonu Jeff Bezos. Twitch umožňuje sledovať a streamovať videohry v reálnom čase. Okrem toho zahŕňa prvky, vďaka ktorým fanúšikovia videohier môžu počas prenosov komunikovať.

V júli mal Twitch 55 miliónov unikátnych návštevníkov, čo je od minulého roku o 45 percent viac. Väčšina ľudí na stránky prišla, aby sledovala súboje hráčov videohier. Nárast obľuby pritiahol pozornosť inzerentov. Tí v ňom vidia šancu, ako preniknúť k mladším divákom, ktorí už toľko nesledujú televíziu. Twitch vznikol v roku 2011 a zameral sa na videohry v priamom prenose. V júli si diváci pozreli viac ako 155 miliárd minút obsahu vytvoreného viac než miliónom vysielajúcich, od jednotlivých amatérskych hráčov cez profesionálov až po producentov videohier.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ