VIDEO: Najväčší diaľničný tunel na Slovensku vo výstavbe. Stroje pracujú, pozrite sa na okolie aj dovnútra

Diaľnica D1, ktorá mala spájať Bratislavu s Košicami, mala byť dávno hotová. Rovnako aj tunel Višňové pri Žiline. Najnovšie sa na ňom prednedávnom opäť rozbehli stavebné práce. Bežní ľudia ich vidia najmä zvonku. Zábery z okolia tunela Višňové priniesol náš mReportér Ján Pekár.

08.03.2024 05:00
debata (151)
Tunel Višňové
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR

Tento tunel pri Žiline, ktorý je momentálne vo výstavbe, je najdlhším na Slovensku a má za cieľ prepojiť chýbajúcu diaľnicu na severe Slovenska. Tunel je súčasťou úseku D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala. V súčasnosti sa na stavenisku vykonávajú projektové práce, aby sa mohlo začať so samotnou montážou tunelovej technológie, tvrdí NDS.

Diaľnica D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala,...
Diaľnica D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala,...
+21Diaľnica D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala,...

NDS tvrdí, že vo videu sú unikátne zábery z medzistropu a vetracej šachty. V tuneli budú stavbári pokračovať nátermi sekundárneho ostenia. Na trase diaľnice aktuálne robia posledné vrstvy konštrukcie vozovky, montujú protihlukové steny, záchytné či bezpečnostné zariadenia.

Výstavba v tuneli Višňové
Video
Pohľad, panoráma, Tatry, Mlynická dolina Čítajte viac Fantastický pohľad na panorámu Tatier z Mlynickej doliny očami nadšenca horskej turistiky

Tunel by mal byť otvorený zrejme niekedy v priebehu roka 2025, ak sa nič nepredvídateľné nestane. Presný dátum však zatiaľ diaľničiari neuvádzajú.

151 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #tunel Višňové #mREPORTÉR