Na juhu Slovenska by mali vyrásť nové haly, prácu dajú 1 350 ľuďom

Na juhu Slovenska v blízkosti Dunajskej Stredy by mali vyrásť nové logisticko-výrobné haly. Prácu by v nich mohlo nájsť 1 350 ľudí. Ako vyplýva zo zámeru predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie, objekt na okraji obcí Kraľovičové Kračany a Kostolné Kračany bude mať univerzálnu náplň zahrňujúcu skladovanie alebo výrobu rôznych komodít budúceho nájomcu. Investícia by sa mohla vyšplhať na 45 mil. eur.

19.03.2024 13:45
zamestnanci, priemyselný park, Detva Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

„Skladové priestory sú navrhnuté s možnosťou úplnej individualizácie vnútorného priestoru podľa špecifík užívateľa. V každej výrobno-skladovej hale sa uvažuje potenciálne okrem skladovania a logistiky na ploche približne 20 % z priestoru haly aj s ľahkou výrobou, respektíve montážou (vystrihovanie, dierovanie, nitovanie, skrutkovanie a podobne) pre automobilový a elektrotechnický priemysel," spresňuje materiál.

mechanik, živnostník, práca, oprava auta Čítajte viac Slovensko kraľuje v počte nelegálnych živností. Tomáš chce firmám klepnúť po prstoch

Užívateľom hál bude spoločnosť Atrios Properties 2. Tá sa zaoberá developmentom logistických, priemyselných parkov a skladových objektov a ich prenájmom na Slovensku, ako aj v iných štátoch Európy. Stavba bude umiestnená na pozemkoch vo vlastníctve dvoch spoločností a súkromného vlastníka. Parcely dotknuté výstavbou sú v súčasnosti nezastavané a sú využívané na poľnohospodár­ske účely.

Objekt by mal pozostávať z dvoch logisticko-výrobných hál. So stavbou by sa mohlo začať už v septembri tohto roka, jej ukončenie je naplánované dva roky na to. Predpokladaný počet zamestnancov je rozdielny pre každý objekt. V jednej hale by malo nájsť prácu 900 a v druhej 300 robotníkov v troch smenách. Zámer počíta aj s pracovníkmi v administratíve, v prvej hale by ich malo byť 104 a v druhej 46. Tí by mali pracovať iba v jednej smene.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #investor