Opäť to skúšajú. Finančná správa upozorňuje na nový podvod

Finančná správa (FS) opätovne upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov. Využívajú na to falošné upozornenie na omeškanie daňovej povinnosti. Inštitúcia takéto maily neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali, ani neposkytovali žiadne svoje údaje.

15.03.2024 15:11
Finančná Správa FS Kynológia podujatie Foto: ,
Na Výcvikovom stredisku služobnej kynológie v Gajaroch sa konal Novinársky deň Finančného riaditeľstva 23. augusta 2022 v Gajaroch. Ilustračná snímka.
debata

„Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Neznámy odosielateľ v mene finančnej správy rozposiela daňovníkom email, v ktorom ich informuje, že majú daňové nedoplatky, ktorých výšku môžu zistiť v priložených dokumentoch,“ priblížil vedúci komunikačného oddelenia FS Radoslav Kozák s tým, že žiadne takéto maily finančná správa nerozposiela.

Volkswagen Golf GTI - 2023 Čítajte viac Volkswagen sľubuje elektromobil za 20-tisíc eur. Kedy ho predstaví?

Vyzýva preto verejnosť, aby na takéto emaily nereagovali, neklikali na priložené linky, nevypĺňali žiadny „formulár žiadosti“ a obrátili sa na políciu. „Najnovší pokus podvodníkov budeme riešiť v spolupráci s kompetentnými orgánmi,“ doplnil Kozák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa