Košické letisko láka Slovákov. Pribudnú lety do obľúbených krajín

Po štarte letnej dovolenkovej sezóny na letisku Košice v úvode mája začínajú charterové lety v prvom júnovom týždni naberať na intenzite. K letom do Egypta postupne pribúdajú ďalšie destinácie. Celkovo je na túto sezónu naplánovaných vyše 600 charterových letov, čo predstavuje medziročný nárast o 19 percent.

08.06.2023 14:51
Letisko Košice Foto:
Letisko Košice
debata

„V porovnaní s predcovidovým rokom 2019 je plánovaný počet letov nižší len o štyri percentá,“ uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.

V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc dostupných desať destinácií vo ôsmich krajinách, ide o Turecko (Antalya), Bulharsko (Burgas), Grécko (Heraklion, Rodos), Chorvátsko (Brač), Egypt (Hurghada, Marsa Matruh), Tunisko (Monastir), Cyprus (Larnaca) a Taliansko (Lamezia Terme).

profesor, študent, technológie, digitalizácia Čítajte viac Východ republiky sa dočká dobrej správy. Novú prácu si nájdu desiatky až stovky ľudí

„Na silnú sezónu sme sa dôkladne pripravili. Posilnili sme personálne kapacity na viacerých oddeleniach vrátane vybavenia cestujúcich, bezpečnostnej kontroly či tímu nakladačov,“ dodal člen predstavenstva a zástupca výkonného riaditeľa pre prevádzku Štefan Fedák.

Cestujúcim zároveň pripomína, aby si skontrolovali platnosť svojich osobných dokladov a aby prichádzali na letisko s dostatočným predstihom – ideálne dve hodiny pred plánovaným časom odletu. Okrem dovolenkových letov v rámci letného letového poriadku naďalej realizujú z Košíc aj pravidelné lety do Varšavy, Viedne, Prahy, Londýna, Dublinu a Liverpoolu.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #dovolenky #letisko Košice