Kysučania sa nemusia obávať, sľubuje nový minister dopravy. Diaľnica D3 je naša priorita, tvrdí

Minister dopravy Pavol Lančarič potvrdil, že príprava výstavby troch chýbajúcich úsekov diaľnice D3 je pre rezort naďalej priorita. Ubezpečil o tom predsedníčku Žilinského samosprávneho kraja Eriku Jurinovú (OĽaNO), s ktorou v utorok rokoval aj o ďalších dopravných projektoch v tomto kraji. Ministerstvo dopravy o tom informovalo v tlačovej správe.

06.06.2023 15:44
Pavol Lančarič Foto: ,
Minister dopravy Pavol Lančarič.
debata

„Pani predsedníčku som uistil, že na tom, že D3 je pre ministerstvo priorita, sa nič nemení. Táto diaľnica je z nášho pohľadu naozaj kľúčová,“ povedal po stretnutí Lančarič. „Kysučania sa preto nemusia ničoho obávať, v jej príprave budeme ďalej pokračovať tak, ako doteraz,“ dodal. Minister dopravy sa v utorok popoludní plánoval stretnúť aj s miestnymi aktivistami zo združenia D3 pre Európu.

Doležal Čítajte viac Štátni analytici prepočítali, o koľko môže zdražieť výstavba diaľnic. Doležal predstavil zmenu, ktorá vyvolala ohlasy

Na Kysuciach momentálne budujú privádzač k plánovanému úseku D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto a tiež zelený most, teda ekodukt na sprevádzkovanej časti D3 vo Svrčinovci. Na samotnej diaľnici treba postaviť ešte tri úseky – okrem spomínaného aj Kysucké Nové Mesto – Oščadnica a Oščadnica – Čadca, Bukov, druhý profil.

„Momentálne sú všetky úseky v procese posudzovania vplyvov na životného prostredie – EIA. Hneď ako sa skončí, Národná diaľničná spoločnosť (NDS) aj Ministerstvo dopravy SR vynaložia maximálne úsilie, aby čo najviac urýchlili ďalšie fázy prípravy tejto mimoriadne dôležitej diaľnice,“ doplnil generálny riaditeľ NDS Vladimír Jacko.

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #ministerstvo dopravy