Rebríček najbohatších ľudí sa opäť zmenil, kráľ luxusu bol zosadený z trónu. Pozrite si najnovší zoznam miliardárov

Majetok nového lídra rebríčka najbohatších ľudí na svete opäť vedie Elon Musk. Po novom tak preskočil kráľa luxusu šéfa LVMH Bernarda Arnaulta.

01.06.2023 11:07
Musk Foto:
Miliardár Elon Musk
debata (3)

Musk sa na čelo rebríčka agentúry Bloomberg dostal vďaka májovému rastu akcií Tesly. Bloomberg približuje, že jeho majetok od začiatku roka vzrástol o 40 percent na 192 miliárd amerických dolárov.

Nový rebríček najbohatších ľudí na svete

Pozrite si rebríček najbohatších ľudí na svete

Fotogaléria
Aktuálne najbohatší človek na svete Elon Musk
3. v poradí skončil šéf spoločnosti Amazon Jeff...
+5Štvrtým najbohatším človekom je Bill Gates

Globálny technologický líder tak o vyše päť miliárd dolárov preskočil doterajšieho kráľa rebríčka najbohatších Arnaulta. Ten má aktuálne majetok v hodnote 187 miliárd dolárov.

Musk Čítajte viac Elon Musk je podľa súdu nevinný. Jeho tweety o prevzatí Tesly stáli investorov 12 miliárd dolárov

Zakladateľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos (144 miliárd dolárov) sa udržal na treťom mieste. Nasleduje ho šéf Microsoftu Bill Gates (125 miliárd dolárov), za ktorým je v „tesnom závese“ americký podnikateľ Larry Ellison so 118 miliardami dolárov.

V rebríčku najbohatších ľudí na svete sa naďalej nachádza niekdajší riaditeľ spoločnosti Microsoft Steve Ballmer (114 miliárd dolárov), ktorého na siedmej priečke nasleduje investor Warren Buffett (112 miliárd dolárov).

Ako 8. v poradí sa umiestnil počítačový vedec a internetový podnikateľ Larry Page (111 miliárd dolárov), ktorý spolu so Sergeyom Brinom (9. miesto a 106 miliárd dolárov) vytvoril internetový vyhľadávač Google. Prvú desiatku najbohatších ľudí na planéte uzatvára zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Elon Musk #Bernard Arnault #rebríček najbohatších