Bratislavu opustí známy obchodný reťazec. Preberie ho silnejší hráč, plánuje otváranie ďalších predajní

Obchodný reťazec, ktorý v hlavnom meste pôsobil desaťročia, mení svoju stratégiu a namiesto pôvodne plánovanej ďalšej expanzie sa napokon z Bratislavy sťahuje.

30.05.2023 10:48
Predajna COOP Jednota 1 Foto:
Predajňa spoločnosti COOP Jednota, ilustračný obrázok.
debata (9)

Obchodná sieť Coop Jednota Dunajská Streda, ktorá bola s Bratislavou, ako aj s inými časťami Slovenska spojená celé desaťročia, teraz opúšťa hlavné mesto. Jej nástupca je však už známy, informuje o tom denník SME.

Thomas Philipps Kittsee, je najväcší diskontný obchod regióne c Mily Zytka 1 Čítajte viac Nový diskont otvára pri Bratislave. Ohlasuje svoje ceny až o 40 percent lacnejšie, ako je priemer na trhu

Zmena v obchodnej politike značky nastala už v roku 2010, kedy sa vedenie spoločnosti Coop Jednota Bratislava urobilo kľúčové rozhodnutie. Bratislavská Jednota opustila systém spotrebných družstiev Coop Jednota Slovensko.

Video
Pozrite si, ako otváral nový Primark v Eurovei. / Zdroj: TV Pravda

Sme pripomína, že pre slovenskú Jednotu išlo v tej dobe o výraznú stratu. Práve bratislavské družstvo totiž dosahovalo spomedzi všetkých ostatných najväčšie tržby a bola zároveň aj najväčším nákupcom.

V roku 2012 sa Jednota do Bratislavy napokon vrátila. Na trh totiž vstúpila Coop Jednota Dunajská Streda, ktorá v hlavnom meste otvorila dve prevádzky v podobe maloformátových predajní. Namiesto plánovanej expanzie však napokon dopadlo všetko inak a spoločnosť z ekonomických dôvodov predajne zatvorila.

Action Zvolen - ilustracna fotka Čítajte viac Superlacný diskont dobýja slovenský trh. Action otvára prevádzku v ďalšom meste

Podľa informácií, s ktorými prichádza denník, predajne preberie ekonomicky silnejší hráč. Je ním Coop Jednota Nové Zámky, ktorá dosahuje výrazne vyššie tržby ako Dunajská Streda. Coop Jednota Dunajská Streda mala tržby 45 miliónov eur, naopak, Coop Jednota Nové Zámky mala tržby 126 miliónov eur.

Preberie tak dve predajne – na Mierovej ulici a Dulovom námestí. Navyše, otvoriť plánuje tretí obchod pri Národnom futbalovom štadióne a chce pokračovať v expanzii.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #COOP Jednota #obchodný reťazec