Trnavčania lákajú arabských turistov

Trnavský kraj sa ako jediná slovenská destinácia predstavil na veľtrhoch cestovného ruchu v Dubaji a Rijáde.

28.05.2023 16:47
Hešteg Trnava Foto:
Trnava sa predstavila na veľtrhoch cestovného ruchu v Dubaji a Rijáde.
debata (1)

Trnavský kraj sa ako jediná slovenská destinácia prezentovala na veľtrhoch cestovného ruchu na Blízkom východe ATM Dubaj v Spojených arabských emirátoch a Riyadh Travel Fair v hlavnom meste Saudskej Arábie Rijáde.

Po otvorení prvého zahraničného zastúpenia, ktoré v Dubaji funguje od januára 2023, ide o ďalší krok na prilákanie turistov z krajín okolo Perzského zálivu. „Ambíciou je prilákať obyvateľov Bahrajnu, Kuvajtu, Ománu, Kataru, Saudskej Arábie, ale aj Spojených arabských emirátov. Práve návštevníci z týchto krajín prichádzajú do Európy a hľadajú kvalitnú kúpeľnú starostlivosť, ktorú im vieme ponúknuť,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Trnavský kraj sa predstavil nie len ako kraj liečivých prameňov. „Dôraz bol kladený aj na možnosti aktívneho trávenia voľného času v prírode – napríklad nenáročnými výletmi do Malých Karpát alebo splavmi tunajších riek. Pre rodiny s deťmi sú lákadlom aj akvaparky, hrady a zámky. Ľudia z Blízkeho východu oceňujú tiež dostupnosť európskych metropol – Bratislavy, Viedne a Budapešti,“ informoval Palkovič.

„Absolvovali sme množstvo stretnutí s existujúcimi i potenciálnymi partnermi. Hovorili sme s nimi o príprave balíčkov reflektujúcich špecifické potreby dovolenkárov prichádzajúcich z Blízkeho východu,“ doplnila riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský samosprávny kraj #cestový ruch #veľtrh cestovného ruchu