Otvorili najväčšie nákupné centrum na Slovensku. Nájdete v ňom viaceré ultralacné reťazce

Nekonečné rady nedočkavých zákazníkov, hlasná hudba a oslavy. Aj takto vyzerala otváračka novej časti najväčšieho nákupného centra na Slovensku. Eurovea 2 oficiálne otvorila svoje brány pre návštevníkov vo štvrtok 25. mája.

25.05.2023 11:40 , aktualizované: 14:42
Primark, otvorenie, Foto:
Otváranie novej časti Eurovea City.
debata (61)

Nové priestory s rozlohou 85-tisíc štvorcových metrov okrem „rýchlej“ a lacnej módy ponúkajú aj najväčšie kino pod značkou Cinema City či nový bulvár pred budovou „dvojky“.

Video
Slávnostné otvorenie predajne Primark v Bratislave. / Zdroj: TV Pravda

Lacný írsky reťazec

Zrejme najvýraznejším ťahúňom otváracieho dňa, ktorý má podľa predpokladov odborníkov prilákať zákazníkov z celého Slovenska, bolo spustenie prvej predajne írskeho reťazca Primark u nás.

Nová Eurovea prináša jedinečný koncept

Nová časť obchodného domu Eurovea je už otvorená.

Fotogaléria
Nová časť nákupného centra Eurovea pripravená...
Nová časť nákupného centra Eurovea pripravená...
+36Nová časť nákupného centra Eurovea pripravená...
Primark, Nová Eurovea Čítajte viac Primark otvoril prvú predajňu na Slovensku. Investoval do nej viac ako 10 miliónov eur, takto vyzerá

„Primark, medzinárodný módny reťazec, dnes otvoril svoju prvú predajňu na Slovensku v novej časti nákupného centra Eurovea v Bratislave. Vytvoril tak viac ako 200 pracovných miest pre miestnu ekonomiku. Primark investoval do očakávanej dvojpodlažnej predajne viac ako 10 miliónov eur, aby Slovákom po prvýkrát priniesol svoju známu ponuku módy a základných potrieb za výhodné ceny,“ priblížil v tlačovej správe samotný írsky reťazec.

Slávnostné otváranie lacného reťazca Primark

Primark Eurovea otvoril pre zákazníkov svoje brány.

Fotogaléria
+11

Na slávnostnom otvorení lacného reťazca sa zúčastnil aj starosta Ružinova, v ktorého obvode sa Eurovea City nachádza, Martin Chren. Ten pripomenul, že druhý bratislavský obvod je okrem iného unikátny aj počtom obchodných domov. „Je jeden ukazovateľ, v ktorom sme úplne najlepší na Slovensku a pravdepodobne aj na svete. Je ním množstvo obchodných domov na obyvateľa na jeden meter štvorcový. Päť z desiatich najväčších obchodných domov na Slovensku sa nachádzajú v Ružinove,“ pochválil sa starosta.

Podľa Chrena sa projekt Eurovea City stal „mestotvorným prvkom“, ktorý dokázal prepojiť rieku Dunaj s mestom. Pripomenul, že práve do tohto obchodného centra chodí množstvo obyvateľov hlavného mesta veľmi rado.

Okrem Primarku v „dvojke“ otvorila svoje priestory aj predajňa HalfPrice, ktorá vo svojom sortimente ponúka značkovú módu s výraznými zľavami. Niektoré módne kúsky nájdete v predajni aj o 80 percent lacnejšie ako inde.

Video
Nová Eurovea / Zdroj: TV Pravda

Nivy zaostávajú

Eurovea s 320 obchodnými prevádzkami a rozlohou približne 85-tisíc štvorcových metrov dominuje bratislavským nákupným centrám. Svoje prvenstvo pritom získala práve vďaka otvoreniu ďalšej časti Eurovea 2, ktoré obchodnému centru podľa developera J&T Real Estate pridalo ďalších 25-tisíc metrov štvorcových.

Predbehlo tak konkurenta Nivy centrum. Nové Nivy s rozlohou asi 70-tisíc štvorcových metrov, ktoré vybudoval developer HB Reavis Group, boli na čele rebríčka už od svojho otvorenia v roku 2021.

Najväčšie nákupné centrum na Slovensku však okrem toho predstavilo aj svoje iné „naj“. Je ním masívna reštauračná zóna. Pôvodný foodcourt z „jednotky“ sa sťahuje do novej nákupnej pasáže na prvé poschodie, kde na rozlohe 3 700 m2 zdvojnásobí svoju kapacitu.

Návštevníci budú mať po novom k dispozícii 1 156 miest na sedenie, 16 reštaurácií na promenáde Dunaja a takzvaný Food Hall. Ak to všetko zrátame dokopy, pôjde o najväčšiu gastro destináciu na Slovensku. „Chceme aby to nebolo iba o jedle, ale aby sa u nás zákazníci cítili komfortne a osvojili si tento priestor ako miesto, kde môžu aj relaxovať a oddychovať,“ priblížil základnú myšlienku konceptu Peter Žiak, architekt a projektový manažér Eurovea.

Pozrite si štyri roky v jedinej minúte, od základov po prvého návštevníka.

Video
Ako rástla nová Eurovea / Zdroj: TV Pravda/Eurovea

© Autorské práva vyhradené

61 debata chyba
Viac na túto tému: #nákupné centrum #eurovea city #Nová Eurovea