Sprostredkovateľ reštauračných služieb WAGON SLOVAKIA KOŠICE (WGS) zavádza nové jedlá a pochutiny, aby skvalitnil svoje služby poskytované pre cestujúcich vo väčšine diaľkových vlakov Ex 6×x a IC vlakoch Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) na severnej trase Bratislava – Žilina – Košice a späť.
V novom menu cestujúci nájdu rôzne novinky. Nezabudlo sa ani na vegetariánov. V ponuke naďalej bude vyprážaný syr s hranolkami, ktorý ostáva najobľúbenejšou špecialitou vo vlakoch ZSSK. V obľube ju majú deti i dospelí. Extra novinkou pre náročnejších gurmánov na cestách je poľovnícke ragú s tarhoňou alebo šťavnaté hovädzie mäsové guľky s parenou knedľou. Sladkou bodkou na záver okrem tradičných palaciniek a marlenky môže byť špecialita vo forme tradičnej parenej buchty plnenej slivkovým lekvárom, informuje v tlačovej správe ZSSK.
Čítajte viac Vodiči sa dočkajú na cestách prekvapenia. Známa čerpačka prejde premenou, ponúkne nový sortimentVlaková reštaurácia cestujúca po celom Slovensku ponúka v letných horúčavách aj schladenie formou čapovaného piva, chladených nápojov, minerálok a džúsov.
ZSSK aktuálne disponuje 15 reštauračnými vozňami s priemerným vekom 19 rokov, ktoré prioritne radí na expresné vlaky 6×x a komerčné IC vlaky. Ak z technických príčin nie je vo vlaku radený reštauračný vozeň, k dispozícií je minibarový vozík, s ktorým stevard WGS pohodlne cestujúcich obslúži v prvej aj druhej triede.