Akcia Investor: Ľudia do automatizovaného obchodovania vložili milióny, NAKA preveruje známu firmu

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo viacerých mestách rozbehla akciu s názvom Investor, ktorá je zameraná na vyšetrovanie podozrení z ekonomickej trestnej činnosti.

20.05.2023 10:05
polícia, NAKA, mimoriadne1, mim1 Foto:
Príslušníci NAKA, ilustračný obrázok.
debata (4)

Polícia v rámci zásahu preveruje aktivity firiem Petra Béreša, medzi ktorými sa nachádza aj spoločnosť Axe Capital Group, na svojom webe o tom informuje Denník E.

vlčan Čítajte viac Polícia začala konať. Vlčan je pre miliónovú dotáciu v hľadáčiku NAKA

Denník v tejto súvislosti pripomína, že stovky ľudí do Bérešovej spoločnosti investovali desiatky miliónov eur. Celkovo tak zverili firme, ktorá ponúka automatizované obchodovanie pomocou botov, až 50 miliónov eur. Verili, že sa spoločnosti podarí peniaze na trhu zhodnotiť. Napriek počiatočným sľubom o vysokých výnosoch sa investori od minulej jesene nemôžu ku svojim peniazom dostať.

Elitní vyšetrovatelia sa pritom podľa informácií webu Bérešovej spoločnosti venujú už niekoľko mesiacov. „Je to podobný model ako bol v minulosti BMG alebo Horizont,“ hovorí v tejto súvislosti expolicajt Július Šáray. Podľa neho bol majetok Axe Capital Group vyvedený pričom peniaze, ktoré do firmy investori vložili, investované v skutočnosti neboli.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto / Čítajte viac NAKA pri akcii Investor zadržala konateľa spoločnosti Axe Capital Group SE

Národná banka Slovenska (NBS) na činnosť firmy upozorňovala už skôr. Na jar roku 2022 potenciálnych investorov varovala, že firma na pôsobenie na finančnom trhu nedisponuje potrebnými licenciami. NBS pritom hovorí, že od klientov spoločnosti dostala viacero sťažností a o vyšetrovaní zo strany polície vedela.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #NAKA #Peter Béreš