Hirman našiel po Sulíkovi nezaplatené účty v Dubaji. Za 54-tisíc eur tam ministerstvo pilo a jedlo

Súčasný dočasne poverený minister hospodárstva priniesol vo štvrtok vážne pochybnosti o nakladaní s peniazmi v súvislosti s výstavbou Expo v Dubaji. V minulosti bol za tento projekt zodpovedný jeho predchodca Richard Sulík. Hirman hovorí, že našli nezaplatené účty a rôzne pohľadávky v objeme milión eur. Preto podáva žaloby.

11.05.2023 18:25
Karel Hirman a Richard Sulík. Foto:
Minister hospodárstva Slovenskej republiky Karel Hirman a Richard Sulík.
debata (111)

Hirman: Je to jeden veľký bordel

„Zatiaľ môžem konštatovať, že nám tu ostal jeden veľký bordel v dokladoch. Nevydokladované výdaje a použitie štátneho majetku v sumách stoviek tisíc eur. Na druhej strane sú tu údajné pohľadávky za údajne poskytnuté služby a neviem čo všetko v rádoch desiatkach a stovkách tisíc eur,“ povedal o nezrovnalostiach v účtoch Hirman.

SR MH Hirman TK energetika závery rokovanie BAX Čítajte viac Hirman vytiahol na Sulíka výstavu v Dubaji. Zverejnil závažné podozrenia

Okrem iného sú nezrovnalosti v účtoch za reštauráciu či apartmány. „Nie sú vysporiadané napríklad účty z reštaurácie. Za vyše 54-tisíc eur údajne ministerstvo hospodárstva pilo a jedlo,“ tvrdí.

„Nie sú vysporiadané ubytovania v apartmánoch, ktoré tam malo ministerstvo hospodárstva prenajaté na služobné účely. Dokopy tam bolo 8 apartmánov. Z nich len tri máme vydokladované, že boli obsadzované pracovníkmi ministerstva hospodárstva. Zvyšné apartmány využívali osoby, ktoré neboli zamestnancami ministerstva hospodárstva na základe nám nedokladovaných skutočností. Len táto suma pohľadávky presahuje 180-tisíc eur a takto by som mohol pokračovať. Momentálne sa v mnohých veciach rozbiehajú súdne konania a podávajú sa žaloby. A ďalšie kroky zváži môj nástupca,“ pokračuje Hirman.

„Bohužiaľ, pán Sulík Tím Dubaj, ktorý tu bol, rozpustil, keď bol vo funkcii bez toho, aby boli urobené záverečné kroky ako napríklad uzavretie celej výstavy. Napríklad iba pred pár týždňami sa nám podarilo stiahnuť až po veľkých peripetiách peniaze z účtu v banke v Dubaji,“ dodal Hirman.

Richard Sulík obvinenia odmieta a obviňuje Hirmana z robenia si politickej kampane. „Najnovšie sa po ôsmich mesiacoch dozvedáme aj o nejakých nezrovnalostiach v súvislosti s Expo v Dubaji. Ak Hirman nebol doteraz schopný zorientovať sa v problematike, nedokazuje to príliš veľa o jeho manažérskych kvalitách. V prípade, že má podnety na súdne žaloby, mal by určite konať. Politická kampaň sa robí dobrým programom a kvalitnými výsledkami, nie takto,“ reaguje Sulík.

Celý rozhovor bude zverejnený onedlho na pravda.sk.

© Autorské práva vyhradené

111 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Karel Hirman #Expo v Dubaji