Na akom aute jazdí Sulík a kúpil by si niekedy elektromobil?

Strana SaS je proti zakazovaniu spaľovacích motorov. Je to jednou z tém ich kampane. Predseda strana Richard Sulík už natočil predvolebný klip, kde kritizuje rozhodnutie EÚ a členských štátov zakázať predaj nových áut na spaľovacie motory od roku 2035.

10.05.2023 17:33
Predseda SaS Richard Sulík Foto:
Predseda SaS Richard Sulík.
debata (25)

Vo videu Sulík vysvetľuje, na akom aute jazdí, kedy a či si kúpi elektromobil a aj to, prečo je téma zákazu spaľovacích motorov témou aj predvolebnej kampane SaS.

Elektromobil si kúpi až vtedy, keď budú na to vhodné podmienky. „Niekedy, keď budú na to vhodné podmienky. Dúfam, že vtedy to už bude vedieť aj samo šoférovať. Ale neviem, kedy presne to bude,“ povedal Sulík.

sulík Čítajte viac Cena elektromobilov letí nadol, bod zlomu príde onedlho. Sulík narazil na realitu

Pozrite si krátky video teaser:

Zákaz predaja nových áut na spaľovacie motory od roku 2035 považuje za hlúpy. „Považujem to za najviac nezmyselný zákaz za posledné roky. Je pekné mať elektroautá, ale je potrebné sa pozrieť na to, odkiaľ elektrický prúd pochádza. Napríklad v Nemecku spália historicky najviac uhlia, z ktorého vyrobia elektrinu a to preto, lebo si odstavili jadrové elektrárne. Majú asi milión elektromobilov a tretina z nich jazdí de facto na uhlie. To je tak absurdné, že proti tomu sa jasne postaviť,“ dodal Sulík.

Celý rozhovor bude uverejnený na webe pravda.sk už onedlho.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #elektromobilita #spaľovacie motory #SASKA