Aké zisky má Vlčanova firma? Dotácia od Budaja bola taká vysoká, ako celoročné tržby

Dotácia vo výške 1,4 milióna pre firmu, v ktorej má podiel už exminister pôdohospodárstva Samuel Vlčan, je približne toľko peňazí, koľko mala jeho spoločnosť Reko Recycling za rok. Ukazujú to údaje z analytickej spoločnosti Finstat, ktorá monitoruje hospodárenie slovenských firiem.

14.05.2023 08:00
Samuel Vlčan Foto: ,
Samuel Vlčan
debata (8)

Posledné dáta z Finstatu ukazujú, že firma Reko Recycling, ktorá od Budajovho rezortu dostala dotáciu 1,4 milióna eur a kvôli ktorej de facto skončila vláda Eduarda Hegera, že za rok 2021 mala tržby na úrovni takmer 1,4 milióna eur. V tomto roku zaznamenala zisk skoro 357-tisíc eur.

Výsledky za rok 2022 ešte nie sú zverejnené.

Vlčan Čítajte viac Top 5 správ z ekonomiky. Bankár Vlčan to má spočítané a spory o konci Slovalca sa stupňujú

Vlčan sa rozhodol z postu ministra pôdohospodárstva odstúpiť. O dotáciu prísť nechce. Peniaze, ktoré má dostať, pôjdu aj z eurofondov, stále nie sú vyplatené.

Za roky 2019 a 2020 mala firma tržby vo výške takmer milión eur. Za rok 2015 mala tržby vo výške takmer 414-tisíc eur. Zisky podobne ako tržby začali rásť najmä v posledných rokoch. Z roka 2020 na rok 2021 narástli takmer štvornásobne – z 93-tisíc na takmer 357-tisíc. Roky predtým nedosahovali zisky ani sto tisíc eur.

Aktuálne dotáciu preveruje NAKA. „NAKA na základe vlastných zistení preveruje od 2. mája dotáciu, ktorú malo poskytnúť MŽP SR spoločnosti, ktorej konečným užívateľom výhod je minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan,“ priblížili policajti na sociálnej sieti.

Sídlo spoločnosti Reko Recycling v Iži pri...
Sídlo spoločnosti Reko Recycling v Iži pri...
+4Sídlo spoločnosti Reko Recycling v Iži pri...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Budaj #Samuel Vlčan