Po Vlčanovom odvolaní to začalo iskriť. V priamom prenose si Hirman skočil do vlasov s Galekom

Keď sa minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan rozhodol skončiť vo funkcii potom, čo dostal 1,4 miliónovú dotáciu od ministra životného prostredia Jána Budaja, začína sa spomínať opäť úradnícka vláda. Medzi politikmi to začalo razom iskriť, keď už začali na seba útočiť dvaja ekonomickí experti - minister hospodárstva Karel Hirman (Demokrati) a niekdajší tajomník na tomto rezorte a súčasný poslanec za Sasku Karol Galek.

05.05.2023 04:00
Minister hospodárstva Karel Hirman a poslanec... Foto:
Minister hospodárstva Karel Hirman a poslanec Sasky Karol Galek.
debata (6)

Politici si skočili do vlasov vo štvrtkovej večernej relácii TV JOJ Na hrane.

Hirman hneď na začiatku povedal, že chaos vo vláde spôsobili tí, ktorí sú teraz v parlamente v opozícii, pričom donedávna boli v koalícii. Pokračoval kritikou Sasky, že nechceli júnový termín predčasných volieb a že „rozbili túto vládu“. "Sprevádzali Geissenovcov po Slovensku a teraz máme zložitú situáciu, ktorú musíme riešiť,“ povedal Hirman, čím reagoval na šéfa Sasky Richarda Sulíka, ktorý na Slovensku privítal nemecký celebritný pár manželov Geissenovcov.

Čaputová Čítajte viac Prezidentka oznámila, kedy sa rozhodne, čo s Vlčanom. Opozícia volá po úradníckej vláde

Galek mu následne pripomenul, že bol to aj on, ktorý sedel vo vláde s Igorom Matovičom a teraz sa od „neho odťahuje“.

Hirman pokračoval tvrdením, že on vojnu v politike nevedie, pričom prišiel do vlády, keď prichádzala vykurovacia sezóna.

Po lete 2022 Saska z vlády odišla a Sulík s Galekom odišli z ministerstva hospodárstva. "Ja som prišiel na ministerstvo, keď sa páni zbalili pred cenovou krízou a vykurovacou sezónou a spolu s Geissenovcami chodili po Slovensku,“ kritizoval ďalej Hirman.

"Vy ste boli na dovolenke na Havaji,“ skočil mu do reči Galek. Hirman mu odpovedal, že to bola dovolenka na Vianoce a prelome Nového roka.

Minister hospodárstva Karel Hirman Čítajte viac Zlá správa pre senzáciechtivých, celé ministerstvo makalo. Hirman reaguje na Matoviča

Následne si vyčítali, kto a ako spolupracoval s Matovičom. „Nebyť Sasky sme pár týždňov pred predčasnými voľbami,“ zareagoval Hirman, čím zdôraznil, že on chcel predčasné voľby v júni a nie v septembri.

Po chvíli sa debata ukľudnila a hostia pokračovali v debate o Vlčanovej dotácii a o ďalších politických a ekonomických témach.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Vlčan #Karel Hirman #strana Demokrati #Karol Galek