Ceny obedov sa držia vysoko. Pozrite si, v ktorom regióne zdraželi najviac

Priemerné úhrady za obedy vo všetkých regiónoch SR štvrtý mesiac za sebou dosahujú osem eur. Zároveň ich medziročné porovnanie ukazuje, že za posledných 12 mesiacov stúpli regionálne takmer o 44 %. Do týchto platieb stravovacou kartou sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu. V pondelok o tom informovala spoločnosť Edenred na základe ich prieskumu TRC index za tento marec.

24.04.2023 14:14
partneri, obed, strava, mladí ľudia Foto:
Ilustračné foto.
debata

Uviedla, že k najväčšiemu medziročnému nárastu cien obedov, skoro o 44 %, došlo v Trenčianskom kraji. V tomto marci tam priemerné platby dosiahli 7,90 eura, kým v minulom marci sa pohybovali na úrovni 5,50 eura.

Takmer o tretinu (29,3 %) stúpli ceny obedov medziročne v Prešovskom kraji, a to na 8,28 eura zo 6,40 eura. Skoro o pätinu viac (19 %) si priplácajú stravníci v Banskobystrickom kraji, kde priemerné ceny vzrástli na aktuálnych 8,06 eura zo 6,77 eura, vyčíslila firma.

štátny rozpočet, Igor Matovič, Marián Viskupič, Boris Kollár, Eduard Heger, parlament Čítajte viac Vysoká hypotéka spôsobí, že vklady na účte nie sú chránené? Nie je to tak, kričia banky

Doplnila, že nominálne najvyššie sumy za obedy sa v tomto marci platili v Košickom kraji, kde priemerný účet dosiahol 8,51 eura. Medziročne tam ide o nárast na 17,2 %.

O 15 % stúpli ceny obedov za posledný rok v Nitrianskom kraji a o deväť percent v Bratislavskom. Účty vyššie o 8,5 % platia stravníci v Žilinskom a o 5,8 % v Trnavskom kraji, vyplynulo z dopytovania.

Na základe získaných údajov zároveň nominálne, o 2,40 eura medziročne, stúpli ceny najviac v Trenčianskom kraji. Nasledujú Prešovský (viac o 1,90 eura) a Banskobystrický kraj (o 1,30 eura viac).

debata chyba
Viac na túto tému: #zdražovanie #regióny #obed