Na Slovensko mieri veľký poľský reťazec s lacnými potravinami. Môže stlačiť ich ceny dole

Na Slovensku by mohol otvoriť svoje prvé predajne veľký a diskontný reťazec Biedronka. V preklade to znamená slovo lienka. Po Lidli by to mohol byť ďalší lacný reťazec s diskontným tovarom. Nová ponuka produktov a potravín z Poľska by mohla vyostriť konkurenciu medzi tunajšími obchodníkmi a stlačiť ceny dole.

12.04.2023 10:36
Biedronka. Foto:
Biedronka. Ilustračné foto.
debata (52)

Biedronka by mohla konkurovať najmä výrobkami od poľských dodávateľov. O zámere spoločnosti informoval ako prvý Denník E na základe správ z poľského webu Pulz Biznesu či talianskeho webu Italianfood news.

slovensky vyrobok, obchod, kvalita z nasich regionov, potraviny Čítajte viac Česi porovnali slovenské zastropované ceny potravín s vlastnými zľavami. Výsledky ich prekvapili

„Uvažujeme o rozvoji nášho obchodného modelu v inej krajine, ktorou by mohlo byť Slovensko. Ako pri každom biznis projekte, jeho spusteniu predchádza fáza podrobného prieskumu trhu a analýzy, v ktorej sa momentálne nachádzame. O finálnych rozhodnutiach budeme informovať v budúcnosti,“ povedal pre Denník E riaditeľ pre komunikáciu a trvalo udržateľný rozvoj Biedronky Arkadiusz Mierzwa.

Kedy otvorí svoju prvú predajňu, zatiaľ jasné nie je. U severných susedov je najväčší predajca potravín, má až 3 300 predajní a 70-tisíc zamestnancov a je známy svojimi nízkymi cenami. V Poľsku je jej najväčší konkurent reťazec Lidl.

V Poľsku má osemnásobne vyššie tržby ako najväčšie slovenské predajné siete. Obchodnú sieť vlastní portugalská podnikateľská skupina Jeronimo Martins. V Poľsku má tržba okolo 12 miliárd eur, na Slovensku majú najväčšie reťazce tržby jeden a pol miliardy eur.

SR EKO Bratislava MPRV SAMO potraviny BAX Čítajte viac Reťazce zverejnili zoznamy zastropovaných cien potravín. Slovenskí potravinári zostali úplne zaskočení

Je možné, že po svojom príchode na Slovensko Biedronka bude používať preklad svojho mena v slovenčine, teda Lienka.

Práve potraviny tvoria veľkú položku v rodinných rozpočtoch a v súčasnosti sa podieľajú až 46 percentami na celkovej inflácii.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #reťazce #Biedronka