Železnice posilňujú spoje. Obsadenosť vozňov stúpa, na Veľkú noc pridávajú ďalšie

Obsadenosť vlakov počas Veľkej noci stúpa každým dňom. K pondelku je priemer obsadenosti najvyťaženejších vlakov približne 79 %. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

04.04.2023 06:27
Vlak grafikon Bernolákovo Foto:
Nový vlakový grafikon vyvolal u cestujúcej verejnosti pobúrenie. Regionálna linka z Bernolákova do Bratislavy.
debata (1)

„Cestujúci môžu počas sviatkov využívať o 18 vlakov viac,“ uviedol Kováč. Najobsadenejšie sú už tradične expresné vlaky Ex 6×x a InterCity (IC) z Bratislavy do Košíc, ale aj medzištátne rýchliky z Košíc do ukrajinského mesta Mukačevo. ZSSK opisuje IC ako jej najrýchlejšie vlaky s rozšírenými službami v každej triede. Priebežne sa plnia aj spoje z Košíc do Bratislavy, ktoré posilňujú dopravu budúci pondelok a utorok (10. a 11. 4.)

ZSSK: Dostali príspevok 76 284 000 eur Čítajte viac Od decembra budú vlaky jazdiť po novom. Z Bratislavy do Košíc sa ušetrí 20 minút, väčšina ľudí si polepší

Na Zelený štvrtok vypraví národný dopravca štyri vlaky po dva expresy a dva rýchliky a počas Veľkého piatka to bude päť rýchlikov. Na Veľkonočný pondelok, kedy sa očakáva najväčší záujem o prepravu, vypraví sedem vlakov, z toho tri expresy a štyri rýchliky. Už tradične ide o posilnenie spojenia medzi hlavným mestom a východným aj stredným Slovenskom, uzavrel Kováč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Železnice Slovenskej republiky #Veľká noc