Slovensko obdržalo druhú platbu z plánu obnovy vo výške 709 miliónov eur

Slovenský plán obnovy a odolnosti zahŕňa širokú škálu investičných a reformných opatrení v 18 tematických zložkách. Má hodnotu 6,3 miliardy eur vo forme grantov.

22.03.2023 16:21
heger Foto: ,
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas tlačovej konferencie o druhej žiadosti o platbu z plánu obnovy v hodnote 815 miliónov eur.
debata

Slovensko dnes obdrží druhú platbu z plánu obnovy vo výške 709 mil. eur. Ako ďalej na tlačovej besede informoval vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha, slávime tým jednu tretinu vyčerpania prostriedkov. Uvedená druhá platba predstavuje 16 míľnikov a cieľov, ktoré Slovensko splnilo. Patria k nim veľmi dôležité reformy, napríklad v oblasti zdravotníctva, výskumu a inovácií, ale aj ďalšie, pri manažmente stavebného odpadu či uľahčenia príchodu mozgov.

Budaj Čítajte viac Štát mení podmienky na dotácie tisíciek eur na obnovu domu. Ľudia sa k peniazom dostanú ľahšie

Slovenský plán obnovy a odolnosti zahŕňa širokú škálu investičných a reformných opatrení v 18 tematických zložkách. Má hodnotu 6,3 miliardy eur vo forme grantov. Európskej komisii ho Slovensko predložilo koncom apríla 2021. Je súčasťou nástroja Next Generation EU. Cieľom je prekonať následky krízy spôsobené pandémiou koronavírusu COVID-19 a zabezpečiť väčšiu odolnosť do budúcnosti. Rada Európskej únie odobrila slovenský plán obnovy 13. júla 2021.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska komisia #Slovensko #plán obnovy