Návrat lacných hypoték. Developer ohlásil garantovanú hypotéku so sadzbou 1,49 percenta, aké sú podmienky?

Developerské spoločnosť ITB Development ohlásili v krátkom čase dve nové služby, ktoré majú prilákať nových klientov.

15.03.2023 11:16
bývanie, hypotéka, byt, dom, reality Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Spoločnosť pripravila finančný program, v ktorom garantuje sadzbu 1,49 percenta fixovanú až do roku 2028. Okrem garantovanej hypotéky, ponúka developer, pre potenciálnych záujemcov o byty aj unikátnu možnosť „bývania na skúšku“.

Klimek Čítajte viac Nové čísla inflácie prekvapili. Ceny mali zamieriť nadol, ale nestalo sa

Menej peňazí na nehnuteľnosť

Kde sa až stúpajúce úrokové sadzby zastavia? To je otázka, ktorú si kladie množstvo záujemcov o nové bývanie. Časy lacných hypoték sú totiž dávno preč a ceny hypoték išli prudko nahor. Keďže ceny hypoték naďalej stúpajú, pre záujemcov o bývanie to znamená, že na nehnuteľnosť budú mať menej peňazí.

Priemerná cena nových poskytnutých úverov sa v januári dostala na 3,18 percenta. Vyplýva to z údajov Národnej banky Slovenska. Celá táto situácia má za následok, že trh s nehnuteľnosťami sa ochladzuje. O kúpu bytov je pre rastúce sadzby nižší záujem a developeri hľadajú spôsoby, ako klientov ku kúpe bytu prilákať.

Budaj Čítajte viac Získať 15-tisíc na obnovu domu bude jednoduchšie. Najväčšiu prekážku odstránili (odpovede)

Ako Garantovaná hypotéka 1,49% funguje?

S výstavbou projektu Čerešne začal developer ITB Development v bratislavskej Dúbravke v roku 2016. Prvá fáza je už plne zabývaná. Druhá fáza rezidenčného projektu ponúka už len posledné voľné byty. Tretia gáza projektu je vo výstavbe. Práve na ňu sa novinka developera zamerala.

„Klient, ktorý si vyberie byt v 3. etape projektu Čerešne okrem rezervačnej zmluvy podpíše aj Dohodu o Garantovanej hypotéke 1,49%. Touto dohodou klientovi garantujeme, že po dokončení a odovzdaní bytu, bude môcť využívať zvýhodnenú úrokovú sadzbu až do roku 2028,“ upresňuje Ivan Rolný, člen predstavenstva spoločnosti ITB Development

Ako dôvody, prečo túto službu ponúkajú, zdôvodňuje vysokou infláciou a rastúcimi úrokovými sadzbami. „Ľudia, ktorí hľadajú nové bývanie tak môžu pociťovať neistotu a preto sme chceli nájsť spôsob ako im pomôcť. Nie je však v našich silách poskytnúť program všetkým záujemcom, a preto bude táto ponuka limitovaná,“ dodáva.

Garantovaná hypotéka 1,49 percenta nie je jediným benefitom, ktorý developer ponúka. Pre záujemcov pripravil aj službu „Bývanie na skúšku“, ktoré predstavuje možnosť dva dni bývať v plne vybavenom a zariadenom byte s prístupom k vnútroblokom so širokým využitím. Informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Podmienky Garantovanej hypotéky 1,49%:

  • Platí pre hypotéku až do výšky 80% z kúpnej ceny,
  • Až do splatnosti 30 rokov.
  • Platí pre hypotekárne úvery a úvery na bývanie v bankách: VÚB, Tatra Banka, Slovenská sporiteľňa, ČSOB Banka, Unicredit Bank.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #úrokové sadzby #developer #splátky hypotéky