COOP Jednota odštartovala novú službu pre zákazníka, takzvaný e-doklad

Maloobchodná sieť COOP Jednota vo februári odštartovala pre svojich zákazníkov novú službu, elektronický pokladničný doklad, tzv. e-doklad. E-doklad je služba pre držiteľov vernostnej karty COOP Jednota, ktorá umožní namiesto tlačeného pokladničného dokladu v predajni získať elektronickú verziu priamo do zákazníckeho konta a do e-mailovej schránky.

09.03.2023 18:57
COOP Jednota Foto:
Nová funckia pre zákazníkov COOP Jednota.
debata (1)

Predstavitelia COOP Jednoty uviedli, že každý deň predajne spolu vytlačia viac ako pol milióna dokladov. Cieľom je zredukovať toto množstvo a dosiahnuť 30 percent zákazníkov, ktorí budú e-doklad využívať.

Podľa predsedu predstavenstva COOP Jednota Slovensko Jána Bilinského zákazník, ktorý sa rozhodne využívať e-doklad, má vždy v dispozícií evidenciu nákupov, nemusí doklady o zaplatení uchovávať, nakoľko aplikácia archivuje všetky doklady po dobu dvoch rokov a v neposlednom rade e-doklad je ekologická voľba, ktorá šetrí životné prostredie.

pole, cibuľa Čítajte viac Cibuľová kríza zachvátila celý svet a neobišla ani Slovensko. Prečo je cibule nedostatok a prečo citeľne zdražela

Zo štatistiky podľa Michala Švrčeka, riaditeľa sekcie IT a služieb vyplýva, že e-doklad si doteraz aktivovalo najviac ľudí vo veku 30 až 39 rokov (28%), nasledujú ľudia vo veku 40 až 49 rokov (23%), najmladšia kategória pod 30 rokov má 22) zákazníkov s aktivovanou aplikáciou e-doklad, 50 až 59 roční (12%) a najmenej e-doklad aktivácií prebehlo u ľudí nad 60 rokov.

Pilotný projekt k službe e-doklad spustili v novembri 2021 sa vo všetkých predajniach COOP Jednoty Krupina. „Touto cestou eliminujeme odpad, šetríme papier a zároveň šetríme zákazníkom čas, keďže nemusia čakať na vytlačenie dokladu. Za celý rok 2022 sme zákazníkom zaslali viac ako 2,6 milióna e-dokladov. Ušetrili sme viac ako 36-tisíc termopások, čo predstavuje viac, ako 2 900 kilometrov papiera," zdôraznil predseda predstavenstva COOP Jednota Krupina Jozef Vahančík.

COOP Jednota je najväčšia maloobchodná sieť na Slovensku s najväčším podielom predaja slovenských výrobkov, vo výške 70 percent. Poskytuje prácu viac než 14-tisíc zamestnancom a má viac ako 2-tisíc predajní na celom území Slovenska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #reťazce #COOP Jednota