Najkrajší darček ženám k MDŽ? Dorovnajte im platy

Ôsmy marec ženy na celom svete oslavujú svoj sviatok. V roku 1908 v New Yorku štrajkovalo 40-tisíc krajčírok, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym platom a zlým pracovným podmienkam. Zmenilo sa odvtedy niečo? Určite áno, aj keď stále máme na Slovensku čo doháňať.

07.03.2023 15:10
žena s mopom na sklo Foto:
Ilustračná foto.
debata (4)

Rozdiel sa pohybuje okolo 18 percent. To je až o 274 eur menej na výplatnej páske. Vyplýva to z údajov Štatistického úradu za rok 2021. Za posledných desať rokov sa rozdiel znížil len minimálne. Kým v roku 2011 zarábali ženy o 24,2 percenta menej ako muži, dnes je to stále spomínaných 18 percent.

Z jedného eura, ktoré zarobia slovenskí muži, dostanú Slovenky za svoju prácu 0,84 eura. Celkovo je mzda žien 10,1 percenta pod celoslovenským priemerom, zatiaľ čo plat mužov tento priemer prevyšuje o 9,5 percenta.

Eva Sadovská, analytička Wood and company, vysvetľuje, že jedným z dôvodov, prečo je to tak, môže byť kratšia pracovná doba a s ňou súvisiaca nižšia suma na výplatnej páske, ktorá sa týka viac žien ako mužov.

Aj dáta z Eurostatu poukazujú na to, že rozdiel medzi platovým ohodnotením nie je medzi pohlaviami spravodlivý. Poukazuje na priemerné zárobky za hodinu. Podľa toho je rozdiel takmer sedemnásť percent, čo je v rámci Európskej únie piaty najvýraznejší rozdiel, vysvetľuje Sadovská.

Aj portál Profesia, pod ktorý spadá stránka sledujúca mzdy, konštatuje, že ženy zarábajú menej. A to až o 25,6 percenta. Ženy priemerne zarobia 1 407 eur, muži 1 896 eur, ukazujú dáta portálu platy.sk. Analýza pracovala s celkovými priemernými platmi, do ktorých sú započítané aj všetky príplatky, odmeny, prémie či 13. a 14. plat. „Za mzdovou nerovnomernosťou je veľa príčin, čísla nemusia byť ovplyvnené diskrimináciou, ale tiež materskou dovolenkou, pracovnými preferenciami, zvykmi alebo napríklad aj orientáciou hospodárstva,“ hovorí Nikola Richterová z Profesie.

„Približne 132 rokov bude trvať, kým sa dosiahne úplná rodová rovnosť. Ide však o mierne zlepšenie oproti roku 2021, keď bol odhad na 136 rokov,“ tvrdí Katarína Tešla, manažérka komunikácie a PR pre Kariera.sk. Globálny index rodových rozdielov porovnával v roku 2022 platy žien a mužov až 146 krajín. Úplnú rovnosť nedosiahla žiadna krajina, no najbližšie je k tomu Island so skóre 90,8 percenta. Slovensko skončilo na 67. mieste so skóre 71,7 percenta. Na chvoste rebríčka je Afganistan s nízkym skóre 43,5 percenta.

Ženy trpia pre materstvo

Rozdiely pociťujú ženy po celom svete v rôznych odvetviach a rôznych vekových skupinách. Najvýraznejší rozdiel medzi platmi, až 20 percent, pociťujú ženy vo veku 35 až 44 rokov. Na otázku, prečo je to tak, existuje ľahké vysvetlenie. „Ženy totiž v určitom veku opúšťajú trh práce v súvislosti s materskou či rodičovskou dovolenkou, a to na niekoľko rokov. K prehlbovaniu platových rozdielov začína dochádzať práve po ich návrate do pracovného života a tieto výraznejšie rozdiely pretrvávajú ešte niekoľko rokov,“ vysvetľuje Sadovská.

Nežnejšie pohlavie zároveň pracuje v odvetviach, ktoré sú slabšie platovo ohodnotené. „V prípade niektorých zamestnaní je rozdiel medzi platmi mužov a žien čiastočne opodstatnený. Ide napríklad o robotnícke profesie, kde muži vykonávajú fyzicky náročnejšiu prácu,“ vysvetľuje Sadovská. Dopĺňa, že vo väčšine pozícií neexistuje žiadny takýto dôvod a ženy aj tak zarábajú menej ako muži.

Najväčšie rozdiely sú evidované vo finančných a poisťovacích službách. Tu je priemerná mzda ženy až o 34,7 percenta nižšia ako u muža. Naopak, takmer žiadny platový rozdiel nebol evidovaný v oblasti dodávky vody a kanalizácie. Aj v administratívnych službách zarábali ženy menej ako muži iba o 1,2 percenta.

Rozdiely sa dajú registrovať už počas výberu vysokej školy. Ako uvádza Katarína Tešla, ženy uprednostňujú skôr prírodné vedy a zdravotníctvo, pričom muži technické smery. Podiel študentov v technických odboroch je 78 percent, študentiek je len 22 percent. V zdravotníctve je to presne naopak, 78 percent všetkých študentov tvoria ženy, pričom muži sú zastúpení len v 22 percentách.

O sto eur nižšie dôchodky

Ženy tvoria väčšinu slovenskej populácie. Ako uvádza Štatistický úrad, je ich takmer o 119-tisíc viac ako mužov. Najväčšiu vekovú skupinu žien tvoria štyridsiatničky. V piatich okresoch Slovenska tvoria ženy menšiu časť populácie, v 74 však počtom dominujú nad mužmi. Počet senioriek sa za desať rokov zvýšil o viac ako 30 percent.

Za ostatných desať rokov sa zmenila štruktúra žien podľa vekových skupín. Je to podobný trend ako pre celé obyvateľstvo, pretože obyvateľstvo Slovenska starne. Ubúda žien v produktívnom veku 15 až 64 rokov a pribúdajú seniorky, ženy v poproduktívnom veku staršie ako 65 rokov.

Výroba žena Čítajte viac Aj v 21. storočí Slovensku stále vládnu muži. Ženy pociťujú väčšiu chudobu v práci aj na dôchodku

Dôchodkyne pociťujú nerovnosti vo výške dôchodkov v porovnaní s mužmi. Sociálna poisťovňa informuje, že muži majú vyššie penzie. V starobnom dôchodku ide o takmer sto euro. Zatiaľ čo výška ženských starobných dôchodkov je v priemere 457 eur mesačne, muži dostávajú až okolo 555 eur mesačne.

Pri invalidnom dôchodku je rozdiel o niečo menší. Kým ženy na invalidnom dôchodku dostávajú v priemere 270 eur mesačne, u mužov sa výška pohybuje okolo 316 eur.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #platy #muži #ženy #MDŽ