Reťazec na Slovensku dá zákazníkom jedno euro. Stačí, že budú čakať v rade 5 minút

Čakanie v rade pri pokladni nie je pre mnohých žiadna novinka. Už sme sa s tým stretli všetci. Niekedy je to chvíľka, inokedy viacero minút. Najhoršie sú obdobia pred sviatkami. Lidl sa teda rozhodol ísť s kožou na trh. Kto bude čakať viac ako 5 minút, dostane poukážku v hodnote jedno euro.

15.02.2023 09:55
potraviny Foto:
Lidl na Slovensku.
debata (16)

Chce tak poukázať na to, že v radoch v ich reťazci sa tak dlho nečaká. Preto je ochotný dať každému, kto bude vyčkávať viac ako päť minút, dar v hodnote jedno euro. Má to však svoju podmienku – nemôžu byť v tej chvíli otvorené všetky pokladne.

„Princíp našej garancie je jednoduchý: ak zákazník čaká v rade viac ako 5 minút a nie sú otvorené všetky pokladnice, dostane od nás ospravedlnenie vo forme poukážky v hodnote 1 €. Nárok na poukážku je potrebné uplatniť si u personálu pri pokladnici," vysvetlil Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl. Ako to bude vyzerať v praxi uvidíme.

Martin Krajčovič, predseda Slovenská aliancia moderného obchodu Čítajte viac Zástupca veľkých reťazcov: Cena rozhoduje totálne, aj na Vianoce príde uskromnenie

Lidl to zaviedol už v roku 2020, keď projekt trval niekoľko mesiacov. Pre pandémiu nemalo význam s tým pokračovať. „Boli sme v obmedzenom režime, na prevádzku mohol ísť len určitý počet zákazníkov, tak bolo logické, že nečakali 5 minút. K tomu boli rozostupy a aj pandemické hodiny,“ vysvetľuje Tomáš Bezák.

Dnes je akcia spustená znova. „Keď stoja pri pokladni štyria ľudia, snažíme sa hneď otvoriť ďalšiu,“ tvrdí Bezák.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #reťazce #Lidl