Elon Musk je podľa súdu nevinný. Jeho tweety o prevzatí Tesly stáli investorov 12 miliárd dolárov

Americký miliardár Elon Musk sa podľa súdu nedopustil podvodu voči investorom, keď v roku 2018 na mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že má financie na to, aby sa spoločnosť Tesla stala jeho súkromnou firmou.

04.02.2023 13:02
Musk Foto:
Americký podnikateľ Elon Musk.
debata

Investori od Muska na súde žiadali miliardy dolárov, pretože jeho správa na Twitteri spôsobila prudký rast akcií Tesly, ale o desať dní neskôr ich prudký pokles, keď bolo jasné, že transakcia sa neuskutoční. Informuje o tom portál news.sky.com.

Ekonóm, ktorého služby si objednali akcionári, vypočítal, že škody investorov boli v sume 12 miliárd dolárov. Podstatou súdneho pojednávania bolo to, či vyjadrenia Elona Muska na Twitteri v roku 2018 zavádzali investorov. Občiansky súdny spor sa týkal správ na Twitteri zo 7. augusta 2018.

Musk Čítajte viac Muska potápa jeho automobilka Tesla. Najprv očarila, ale potom prišiel pád

V prvej Musk vyhlásil, že má zabezpečené financie na to, aby sa výrobca elektromobilov Tesla stal jeho súkromnou firmou. O niekoľko hodín ďalším vyjadrením na Twitteri Musk naznačil, že dohodu uzavrie veľmi skoro. Advokát Elona Muska Alex Spiro pripustil, že konštatovania na mikroblogovacej sieti v roku 2018 boli „technicky chybné". Avšak pred porotou argumentoval, že: „Správa na Twitteri len preto, že je chybná, nie je podvodom".

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Elon Musk