Erika Tomáša sa v priamom prenose opýtali, koľko stojí mlieko a chlieb. Odpoveď ich zaskočila

V nedeľnej diskusnej relácii Na telo sa stretli bývalý minister financií a dnes už iba poslanec Igor Matovič (OĽaNO) a poslanec Hlasu Erik Tomáš. Na záver prišli otázky od divákov. Jeden z nich chcel vedieť, či poslanci vedia, koľko stojí chlieb, maslo či mlieko.

16.01.2023 07:58
Erik Tomáš a Igor Matovič v relácii Na telo. Foto:
Erik Tomáš a Igor Matovič v relácii Na telo.
debata (263)

Matovič odpovedal, že tieto potraviny stoja „ako kde“. Následne spresnil, že maslo môže stáť v niektorých obchodoch až 4 eurá.

Otázky a odpovede zazneli v poslednej časti relácie Na telo (na videu po 10. minúte).

potraviny Čítajte viac Horšie od roku 1993 nebolo. Draželi najmä potraviny, ale aj bývanie

Potom sa moderátor opýtal Tomáša, koľko stojí mlieko a chleba. Tomáš odpovedal, že podľa toho, aký. „Od 2 do 3 eur predpokladám,“ zareagoval opozičný poslanec. Na to sa ho Matovič opýtal konkrétne na mlieko. „Mlieko je tak 3 – 4 eurá?,“ opýtal sa neisto Tomáš.

„Tak to ste dobre uletený. Vy ste sociálny demokrat? To sa teraz ukázalo,“ zareagoval Matovič. Moderátor Michal Kovačič povedal, že to by bolo drahé mlieko. „To je nejaké bio mlieko,“ povedal Kovačič.

„Tak potom dve evry, ja neviem,“ chcel sa opraviť Tomáš.

pekar Čítajte viac Potravinári apelujú na vládu: Rezeň už nemusí byť samozrejmosťou. Jogurty, tvaroh a syry sa môžu stať nepredajnými

Podľa Štatistického úradu SR bola priemerná cena polotučného mlieka v novembri 2022 jedno euro aj sedem centov. Plnotučné bolo o 20 centov drahšie.

© Autorské práva vyhradené

263 debata chyba
Viac na túto tému: #mlieko #Erik Tomáš #Hlas-SD