Polícia rieši trestné oznámenie na Sulíka. Týka sa obzvlášť závažného zločinu

Polícia rieši trestné oznámenie na exministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Týka sa podozrenia zo spáchania obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a obzvlášť závažného zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Informoval o tom portál topky.sk.

06.12.2022 11:02
Richard Sulík Foto: ,
Predseda strany SaS a poslanec Richard Sulík
debata (49)

Na prípravu strategického územia Valaliky, kde plánuje svoj nový závod automobilka Volvo, bola použitá časť financií z Rozvojového fondu Slovenska. Uzniesla sa na tom vláda ešte začiatkom leta.

Sulík sa mal spomínaných zločinov podľa trestného oznámenia dopustiť tým, že založil obchodnú spoločnosť Valaliky Industrial Park v rozpore s uznesením vlády. Týmto konaním mal podľa oznamovateľa spôsobiť škodu vo výške vyše 85 miliónov eur.

Igor Matovič Čítajte viac Matovič zacielil na bohaté firmy. Plánuje ich zdaniť a peniaze prerozdeliť, návrh je už v parlamente

„V súčasnosti je predmetné trestné oznámenie vedené na Odbore kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, avšak vzhľadom na to, že to v súčasnosti procesná situácia nedovoľuje, bližšie sa k danej veci vyjadrovať nebudeme,“ povedal hovorca krajskej polície v Bratislave Michal Szeiff.

Exminister hospodárstva ešte do minulého týždňa o trestnom oznámení nevedel. „Richard Sulík o takomto trestnom oznámení informovaný nebol, preto sa vyjadríme, až keď budeme vedieť, o čo vlastne ide,“ reagovala pre topky.sk jeho hovorkyňa Katarína Matejková.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Valaliky