U Matoviča si ho zavolali na koberček. Analytik teraz posilní politickú stranu

Bývalý analytik Ministerstva financií SR Tomáš Hellebrandt sa po odchode z rezortu stal odborníkom na sociálne politiky a ekonomiku mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko (PS). Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda PS Michal Šimečka.

14.11.2022 13:18
Tomáš Hellebrandt. Foto:
Tomáš Hellebrandt.
debata (9)

„Mojím cieľom je vrátiť ľuďom na Slovensku nádej, že politika sa dá robiť odborne, slušne a v ich prospech. Teší ma, že k tejto vízii sa po Štefanovi Kiššovi pridáva ďalší špičkový ekonóm a odborník na sociálne politiky, Tomáš Hellebrandt. Pripravíme spolu kvalitný program pre Slovensko, ktorý ľuďom pomôže zvládnuť dopady inflácie, energetickej krízy a možnej recesie,“ uviedol Šimečka.

Igor Matovič Čítajte viac Špičkový analytik sa prišiel rozlúčiť s Matovičom. K odkazu ministrovi priložil aj koláč

Tomáš Hellebrandt vyštudoval na Oxforde a v Londýne, pracoval v Bank of England aj vo Washingtone. „Po desiatich rokoch práce v Anglicku a Amerike som sa vrátil na Slovensko, pretože som chcel získané skúsenosti zužitkovať pre svoju vlasť. Na Útvare hodnoty za peniaze sme mali rozbehnuté dôležité projekty. Pri aktuálnom ministrovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) som však stratil ilúzie o tom, že odborné argumenty môžu zvíťaziť nad jeho populizmom. Stále však chcem meniť Slovensko k lepšiemu, a preto som sa rozhodol vstúpiť do politickej arény,“ uviedol Hellebrandt.

Ekonóm dal v lete výpoveď na ministerstve financií a napísal o tom verejný status na Facebooku. Nepáčilo sa mu, že odborné stanoviská rezort pod vedením Igora Matoviča (OĽaNO) neberie do úvahy a ignoruje názory i rady ekonómov.

matovič Čítajte viac Analytik, ktorý dal košom Matovičovi, čelil disciplinárke. Na ministerstve si ho zavolali na koberček
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Tomáš Hellebrandt