Kríza životných nákladov tvrdo zasiahla ľudí. Známa firma prichádza s riešením, pre zamestnancov vytvára fond za 10 miliónov eur

Švédska skupina Ingka Group, ktorá vlastní väčšinu obchodov IKEA, oznámila vytvorenie sociálneho fondu vo výške 10 miliónov eur a väčšie zľavy pre zamestnancov, aby im pomohla zvládnuť vyššie životné náklady. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

10.11.2022 14:42
SR-Bratislava-obchodný areál-AVION Shopping... Foto: ,
Ikea.
debata

Fond bude podporovať zamestnancov počas celého fiškálneho roka do konca augusta 2023.

Vo vyhlásení Ingka Group sa uvádza, že poskytne v každej krajine, kde pôsobí, podporu spolupracovníkom, ktorí môžu potrebovať „jednorazovú“ finančnú pomoc, napríklad na zaplatenie účtov za elektrinu alebo nákladov na bývanie.

Skupina však nespresnila, koľko môže zamestnanec dostať a aké sú podmienky pre uplatnenie pomoci.

Štefan Kišš Čítajte viac Nový ekonóm progresívcov: Som centrista, treba viac riešiť chlebové témy, štát musí byť dobrý manažér

Spoločnosť s približne 170.000 zames­tnancami na 31 trhoch ďalej uviedla, že zdvojnásobí zľavy pre zamestnancov na 30 % vo svojich oddeleniach potravín a v prípade viac ako 2000 energeticky úsporných produktov, ako sú vodovodné batérie, žiarovky, prikrývky a spotrebiče.

„Kríza životných nákladov tvrdo zasiahla mnohých ľudí. Niektorých viac ako iných,“ uvádza sa v správe, podľa ktorej chce skupina podporovať spolupracovníkov v tomto ťažkom období.

Firmy v celej Európe sa snažia pomôcť zamestnancom s prudkými nárastmi účtov za jedlo a energiu počas zimy, keďže inflácia po vypuknutí vojny na Ukrajine dosahuje rekordné úrovne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ikea #zdražovanie