Kľúčové zmeny v parlamente. Poslanci rozhodnú o Matovičovej „atómovke“ a zmenách v dôchodkoch

Poslancov parlamentu čaká v utorok hlasovací maratón. O 11-tej hodine by mali poslanci po technickej prestávke hlasovať o desiatkach prerokovaných bodov programu. Medzi bodmi je aj návrh na skenovanie bločkov v reštauráciách, daň pre Slovnaft, a najmä, zmeny v druhom dôchodkovom pilieri.

08.11.2022 10:14
Matovič Foto: ,
Igor Matovič
debata (10)

Skenovanie bločkov nazval predseda finančného výboru parlamentu Marián Viskupič (SaS) ďalšou Matovičovou „atómovkou“. Protestujú voči nej hotelieri aj podnikatelia v gastro sektore.

Richard Sulík (SaS) tento návrh nazval „detinsky hlúpym návrhom“.

Richard Sulík Čítajte viac Matovičov nápad preplácať bločky v reštauráciách: Hotelieri, podnikatelia a SaS iba krútia hlavami

SaS nepodporí novelu II. piliera

SaS súhlasí s navrhnutými zmenami v druhom pilieri od ministra práce Milana Krajniaka. No chcú zachovať jednorazový výber. Ak prejde pozmeňovací návrh od poslanca Petra Kremského (OĽaNO), aby sa jednorazový výber zdanil, tak SaS celú novelu nepodporí.

„Až na slobodu výberu, je novela dobrá,“ povedal odborník na financie v strane SaS Peter Cmorej. Ten navrhol pozmeňovací návrh, aby sa jednorazový výber zachoval.

kreston, obnova ukrajiny, kremský peter Čítajte viac Nečakané zdanenie dôchodkových úspor. Matovičov poslanec pretláča zásadnú novinku

Pozrite si vyhlásenie SaS na tlačovke

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #parlament #OĽaNO #Sme rodina #SASKA