Špičkový analytik sa prišiel rozlúčiť s Matovičom. K odkazu ministrovi priložil aj koláč

V piatok sa T. Hellebrandt, ktorý študoval na Oxforde, prišiel na rezort financií rozlúčiť s kolegami.

04.10.2022 10:24
Igor Matovič Foto:
Predstavenie pomoci
debata (9)

V polovici augusta sa analytik Tomáš Hellebrandt, jeden z ekonómov Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií, rozhodol ukončiť pracovný pomer. Výpoveď zdôvodnil už dlhšie trvajúcou frustráciou z vývoja, ktorú ešte umocnilo prijímanie rodinného balíka v parlamente a spôsob ako ho Matovič presadil. Jeho status vtedy vzbudil veľký záujem a dokonca naň zareagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová.

matovič Čítajte viac Analytik, ktorý dal košom Matovičovi, čelil disciplinárke. Na ministerstve si ho zavolali na koberček

V piatok sa Hellebrandt, ktorý študoval na Oxforde, prišiel na rezort financií rozlúčiť s kolegami. „Napiekol som jablkový koláč pre kolegyne a kolegov, tak reku zanesiem kúsok aj jemu. Bolo už po tretej a v trakte ministra ani noha, tak som mu to nechal pred dverami. Dúfam, že chutilo. A dúfam, že aj dnešný deň bude rozlúčkou s ministrom financií,“ napísal analytik na sociálnej sieti.

K jablkovému koláču pre ministra pridal aj odkaz. V ňom praje ministrovi, aby zvyšok jeho času vo funkcii, akokoľvek bude dlhý, bol úspešnejší, ako ten čas doteraz. „Slovensko si to zaslúži,“ napísal Hellebrandt.

Igor Matovič Čítajte viac Špičkový analytik buchol dverami u Matoviča. Okamžite sa mu ozvala Čaputová, zverejnil jej sms
9 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo financií #Igor Matovič #Útvar hodnoty za peniaze