Z Bratislavy do Komárna bude premávať nový dopravca. Rozhodla kvalita toaliet a klíma vozňov

Železničnú osobnú dopravu na regionálnej trati Bratislava - Komárno bude po prevádzkovať česká spoločnosť Leo Express. V súťaži predložila najvýhodnejšiu ponuku, na trase medzi hlavým mestom a Žitným ostrovom by mal nový dopravca začať premávať od 10. decembra 2023 na najbližších deväť rokov, teda do 9. decembra 2032.

17.08.2022 12:18
vlak Foto:
Špeciálny zážitkový vlak prejde počas troch dní vyše 600 kilometrov.
debata (1)

Ministerstvo dopravy a výstavby SR o tom informovalo v stredu v tlačovej správe s tým, že Leo Express na trati možno začne jazdiť už od decembra tohto roka.

Ján Kovalčík, Čítajte viac Odborník na dopravu o novom grafikone: Zmeny prinášajú búrlivé reakcie, drvivá väčšina si polepší

„O výsledku okrem ceny rozhodovali aj kvalitatívne kritériá ako počet miest na sedenie, klimatizované vozne, toalety či nízkopodlažnosť. Verím, že s novým dopravcom a jeho službami budú cestujúci spokojní,“ uviedol minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina). „Na základe odporúčania hodnotiacej komisie ponúkneme Leo Express možnosť prepravovať cestujúcich medzi Bratislavou a Komárnom už od 11. decembra 2022,“ dodal minister.

Doležal Čítajte viac Železničné trate čakajú zmeny. Odborníci hovoria o zmenách, komu pomôžu a komu nie?

O účasť v tendri cez priame zadanie prejavilo záujem sedem dopravcov, vo finále okrem spoločnosti Leo Express predložili svoje ponuky Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., a Yosaria Trains.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak