Riaditeľ popradského letiska rezignoval. Zamestnanci ho obviňovali zo šikany

Peter Dujava po kritike zamestnancov odstúpil z pozície riaditeľa Letiska Poprad-Tatry. Oznámil to vo štvrtok médiám prostredníctvom mailu s tým, že svoju rezignáciu odovzdal v stredu (27. 7.) ministrovi dopravy a výstavby Andrejovi Doležalovi (nominant Sme rodina).

28.07.2022 09:48
IMG-20220126-WA0003 Foto:
Letisko Poprad-Tatry
debata (1)

„Vzhľadom k tomu, že mi záleží na bezproblémovom a neobmedzenom chode prevádzky letiska, čo som potvrdil aj ekonomickými výsledkami a súčasnou kondíciou spoločnosti, prijal som osobné rozhodnutie súvisiace so vzdaním sa funkcie predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti Letisko Poprad-Tatry,“ uviedol Dujava, ktorý bol na svojom poste od roku 2020. Ako ďalej uviedol, za svojou prácou a výsledkami si stojí a tvrdí, že primárnu úlohu, ktorú od hlavného akcionára dostal, naplnil.

Igor Matovič Čítajte viac Matovič prišiel v strede leta s novým nápadom. Za účasť vo voľbách chce rozdávať zľavy

Dujava sa rozhodol odstúpiť po tom, ako 50 zamestnancov letiska podalo hromadnú výpoveď. Ich jedinou požiadavkou v otvorenom liste, ktorý zaslali v polovici júla ministrovi, bolo, aby odvolal riaditeľa letiska. Obviňovali ho zo šikany a mali viacero výhrad k jeho vedeniu spoločnosti.

Do Popradu vo štvrtok prišla aj štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková, ktorá sa v dopoludňajších hodinách stretáva s primátorom Popradu Antonom Dankom aj so zástupcami odborov popradského letiska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Poprad #riaditeľ