Putin podpísal špeciálny ekonomický zákon. Niektorí zamestnanci budú pracovať v noci aj počas sviatkov

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok podpísal zákon, ktorý umožňuje vláde zaviesť špeciálne ekonomické opatrenia na podporu ruských ozbrojených síl počas „protiteroristických a ďalších operácií“ mimo krajinu.

14.07.2022 21:04
Vladimir Putin Foto: ,
debata (48)

Po prijatí týchto opatrení nebudú môcť spoločnosti odmietnuť vládne kontrakty a zamestnanci budú musieť pracovať v noci aj počas sviatkov. Vláda tiež získala právo dočasne reaktivovať mobilizačné kapacity a zariadenia a právo odúčtovať hmotný majetok štátnych rezerv. Na svojej webstránke o tom informuje televízia CNN.

LNG terminal zasobnik zemny plyn Čítajte viac Slovensko zachraňujú nové plynové terminály, zásob máme najviac v EÚ. Kríza je zažehnaná, tvrdí Sulík

Ruská vláda naďalej odmieta označovať konflikt na Ukrajine za vojnu, ale nové opatrenia v podstate znamenajú, že Rusko pretvára svoj priemysel na podporu invázie.

Putin vo štvrtok podpísal aj ďalšie zákony. Tie zahŕňajú prísnejšie opatrenia pre jednotlivcov alebo subjekty, ktoré Rusko považuje za zahraničných agentov, a rozširujú trestnú zodpovednosť za zbehnutie na velezradu.

sulik prokypcak spp Čítajte viac Sulík: Rusi škrtia dodávky plynu, na zimu sme ale pripravení. Máme druhé najväčšie zásoby v EÚ
48 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin